back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ με στόχο την άρση επιφυλάξεων που διατηρούν ορισμένα κράτη-μέλη όσον αφορά στην επανεκκίνηση του τουρισμού και το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων από 1ης Ιουλίου.

Σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι συναντώνται για άλλη μια φορά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση της ταξιδιωτικής οδηγίας έως τις 15 Ιουλίου, με την Αθήνα να αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και ο αποκλεισμός των ΗΠΑ από τη λίστα των ασφαλών χωρών.

“Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς”, η νέα ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλες τις πύλες εισόδου που ανοίγουν τον ερχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα σε 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Επιθεωρήσεις του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου.

Ο σημερινός προγραμματισμός περιλαμβάνει Επτάνησα, Ήπειρο και Καλαμάτα.

Απαιτητικά και με μεγάλη έκταση όσον αφορά τη διατύπωσή τους, χαρακτηρίζουν τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Χημεία οι καθηγητές του ομίλου φροντιστηρίων Διακρότημα με τα οποία και φέτος συνεργάζεται ο Αθήνα 9.84. Αντιθέτως εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και στις 2 η ανάλυσή τους.

Σφραγίζονται από συνεργεία του δήμου Αθηναίων τα δύο κτίρια που ήταν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, στην οδό Δερβενίων, μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κοντάρια.

Για τέλος της σκευωρίας έκανε λόγο η ΝΔ μετά τις ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis χωρίς αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Απόφαση κόλαφο την χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνει οριστικά ταφόπλακα στην σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

 

Αλλαγή κλίματος σήμερα μετά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος…

Ως τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις με έως 1.000 εργαζόμενους.

Την ακύρωση του Obamacare, του νόμου που είχε προσθέσει εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες σε υγειονομικό δίχτυ ασφαλείας ζητεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η κυβέρνηση Τραμπ. Για αδιανόητη ωμότητα εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικές μονάδες και στην κατασκευή δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο δήμος Αθηναίων, με την υπογραφή συμφωνίας με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Για ακόμη ένα βήμα για το πέρασμα της πόλης σε άλλες μορφές ενέργειας και σε άλλη κουλτούρα καθημερινότητας με στόχο αυτή να γίνει πιο πρακτική και ανθρώπινη, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην πλατεία Συντάγματος κάνει το επόμενο βήμα ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας.

Οι παρεμβάσεις αρχίζουν αύριο στις 10 το βράδυ στην κάτω πλευρά της πλατείας, και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα που συνδέει τη Σταδίου με τη Φιλελλήνων, όπου θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις, θα παραμείνουν ελεύθερες τρεις λωρίδες για όλα τα οχήματα και μία αποκλειστικά για τα λεωφορεία, ενώ στο τμήμα μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για να κάνουν στάση.

Εναλλακτικές διαδρομές για τη διευκόλυνση των οδηγών έδωσε και πάλι στη δημοσιότητα ο δήμος Αθηναίων.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα