back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η νεολαία της Φθιώτιδας καθαρίζει παραλίες και όχι μόνο

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμό στην παραλία Καμένων Βούρλων έχουν προγραμματίσει εθελοντές σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Together We Clean», το οποίο αφορά καθαρισμούς παραλιών και βυθών στη Φθιώτιδα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα η ομάδα νέων Fthia In Action και η εθελοντική ομάδα Wheeling2help συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Together We Clean» εξοπλισμένοι με γάντια και τσουβάλια θα καθαρίσουν την παραλία της περιοχής τους.

Fthia in Action

H Fthia in Action είναι μία ομάδα νέων, δημιουργήθηκε το 2018, στη Φθιώτιδα, με σκοπό να συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα εθελοντισμού. Η Fthia in Action επικεντρώνεται στον αυξανόμενο διαπολιτισμικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των νέων της Ευρώπης, οργανώνοντας και στέλνοντας τους συμμετέχοντες στα προγράμματα YOUTH IN ACTION, γυρίζοντας ένα δίκτυο Ενεργών Ευρωπαίων νέων.

Wheeling2help

Η ομάδα Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η βάση τους στην Ελλάδα είναι το NISI Πολυχώρος στις Ράχες Φθιώτιδας. Τον Απρίλιο του 2019 δημιούργησαν στο NISI και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Πλαστικού «Sea Change Greek Islands ReMake Plastic Lab», στο οποίο ανακυκλώνουν τα πλαστικά που τους προμηθεύουν μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις, ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις, και δημιουργούν καινούργια προϊόντα χρήσιμα για την κοινότητα.

Το πρόγραμμα καθαρισμών ακτών «Together We Clean» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράματος European Solidarity Corps Greece.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα