back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης τιμήθηκε για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και μιλάει στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, αμέσως μετά τον θρίαμβο του και το χρυσό μετάλλιο και ενώ μιλούσαμε – συνέντευξη για το Ομογενειακό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης το Cosmos fm, ο Ιωάννης Μελισσανίδης είπε στο CNN να περιμένει 10-15 λεπτά για μια άλλη συνέντευξη που έδινε εκείνη την ώρα.

Και αυτό γιατί ήθελε να βρεθεί με τους Έλληνες και ομογενείς που τόσο πολύ αγαπάει Ήθελε πολύ να μιλήσει για το μείζον θέμα της εποχής εκείνης, το Μακεδονικό. 24 χρόνια μετά τον εντοπίσαμε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης μιλάει στον Αθήνα 9,84 και την εκπομπή του Αντώνη Καραγιαννάκη «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές».

Μας μιλάει για την Ολυμπιακή Εβδομάδα που διανύουμε και την βράβευση του στο Πολεμικό Μουσείο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας βρέθηκε στην Αθήνα για να τιμηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» μετά την αναβολή τους λόγω των μέτρων για τον Cοvid -19 και με την έναρξη της Εικαστικής Έκθεσης «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Μας μιλάει για την βράβευση του για τα τόσα πολλά που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά πιο πολύ γιατί σε ηλικία 16 ετών δώρισε το χρυσό Πανευρωπαϊκό του μετάλλιο που κέρδισε στην Πράγα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Τούρκου συναθλητή του Μουράτ Κανμπας. Ο ορισμός του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Μας εξηγεί ότι η υπογεγραμμένη του μπλούζα “Ιωάννης Μελισσανίδης Hellas- Macedonia εκτίθεται στο Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης ανάμεσα σε θρύλους του παγκόσμιου αθλητισμού ενώ δύο ασκήσεις έχουν ονομαστεί επίσημα ως «Άλμα Μελισσανίδη» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής
Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ελληνικού Κράτους από την Προεδρία της Ελληνικης Δημοκρατιας καθώς επίσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και το Κοινοβούλιο της Νέας Υόρκης.

Φυσικά μας μιλάει για την υπερπροσπάθεια του και τους αγώνες του για να φτάσει ως την κορυφή με τη βοήθεια της οικογένεια και του προπονητή του. Δεν παραλείπει να προτρέπει τους νέους να στραφούν στον αθλητισμό σε οποιοδήποτε σπορ και να ακολουθήσουν το όνειρο τους!

Μας λέει τι κάνει σήμερα, με τι ασχολείται και τα μελλοντικά του σχέδια.
Τέλος μας περιγράφει την Αθήνα που αυτός αγαπά με τα καλά και τα κακά της…
Την Κυριακή στις 07:00 π.μ από τον σταθμό της πόλης τον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Συντονιστείτε
Ευχαριστώ πολύ!
Αντώνης Καραγιαννάκης

Υ.Γ  1. Οι φωτογραφίες είναι από την Ατλάντα στους πανηγυρισμούς των Ελλήνων για τις επιτυχίες των αθλητών μας Ιωάννη Μελισσανίδη και Βαλέριου Λεωνίδη, στους οποίους έκανα συνέντευξη για το ομογενειακό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης Cosmow fm. Ο Ιωάννης Μελισσανίδης προτίμησε πρώτα να δώσει συνέντευξη για τον Ελληνισμό και μετά πήγε στο CNN. Εμείς, όλοι οι φίλαθλοι μικροί – μεγάλοι μετά την πορεία των πανηγυρισμών στην πόλη της Ατλάντα περάσαμε μπροστά από το κτίριο του CNN και καταλήξαμε στο μνημείο που έφτιαξαν οι ομογενείς μας και ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο!!

ΥΓ. 2. Οι επίσημες φωτογραφίες είναι από το Gala του Cosmos fm «Pheidippides Awards» στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο του 1996.

Α.Κ.

 


 

   

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα