back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Διαφορετική η όψη που παίρνει σταδιακά η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο τμήμα που ενώνει την Σταδίου με την Φιλελλήνων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Ήδη διαμορφώθηκε επιπλέον χώρος για πεζούς και μεγάλη εσοχή για στάση λεωφορείων. Παράλληλα υπάρχουν τρεις λωρίδες για όλα τα οχήματα και μία για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών μπαίνει σε εφαρμογή ενόψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να την έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας. Από την Τετάρτη εξάλλου ανοίγουν και τα σύνορα των Ευζώνων, ενώ Πάτρα και Ηγουμενίτσα αρχίζουν να δέχονται πλοία από Ιταλία. Ανοικτά για τα κρουαζιερόπλοια και τα λιμάνια σε Πειραιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κατάκολο.

Ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια, τα κρούσματα κορονοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

“Σχετικά καλή” χαρακτήρισε την κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, σημείωσε ότι εκείνο που προβληματίζει είναι η διασπορά του ιού στην κοινότητα και όχι τα εισαγόμενα κρούσματα. Δεν απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε νησιωτικές περιοχές, αν παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Πολωνοί για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Δεύτερη θητεία διεκδικεί ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, ενώ συμμετέχουν άλλοι 10 υποψήφιοι. Επικρατέστερος για τον δεύτερο γύρο -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θεωρείται ο δήμαρχος Βαρσοβίας, Ραφάλ Τρσασκόφσκι, από το κόμμα της της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Πλατφόρμας Πολιτών.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα. Στις 7 και τέταρτο Άρης – ΠΑΟΚ και στις 9 και μισή ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Για τα Play Out: στις 7 και μισή, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα