back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Kαθυστερήσεις στην Αττική οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Πεντέλης μέχρι την έξοδο για Λαμία και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από τον κόμβο Φυλής επίσης μέχρι την έξοδο προς Λαμία, λόγω δυο τροχαίων που σημειώθηκαν νωρίτερα.

Πορεία εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αυτή την ώρα, από το πεδίον του Άρεως προς το υπ Υγείας, συνοδεία 8 ασθενοφόρων που κινούνται στη δεξιά λωρίδα της οδού Πατησίων. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις τρεις μετά το μεσημέρι με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Ανανεωμένη και με περισσότερο χώρο για τους πεζούς είναι από χθες το βράδυ η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος βρίσκεται εκεί και μας μεταφέρει την εικόνα…

Στην Τυνησία βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπογράφει Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών με τον Τυνήσιο ομόλογό του Νουρεντίν Εράι. Κατά την επίσκεψή του στην Τύνιδα ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες για ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ έμφαση θα δοθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Εντείνονται οι διεργασίες στην ΕΕ αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων της σε τρίτες χώρες, από την 1η Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει έτοιμο το αργότερο μέχρι αύριο έναν κατάλογο των ασφαλών από την πανδημία χωρών, δήλωσε σήμερα η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ. Βασικό κριτήριο για τις όποιες αποφάσεις αποτελεί η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών.

Στις 6 το απόγευμα, στην Κω, η πρώτη πτήση από το εξωτερικό σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας. Πρόκειται για πτήση της Tούι από τη Γερμανία, που θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 ιατρούς και ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρίας.

«Από την Τετάρτη όλα τα αεροδρόμια της χώρας ανοίγουν με όρους ασφάλειας, αλλά το κυριότερο με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας», δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το αεροδρόμιο της Λήμνου. Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια. Όπως είπε συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων είτε αφορούν τη δημόσια υγεία είτε τις διαδικασίες ελέγχου που θα είναι στοχευμένες Ο κ. Χαρδαλιάς ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο περιοδειών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την επικίνδυνη – όπως την χαρακτηρίζει- κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία αλλά και στον τομέα της εργασίας, κατέθεσε στη Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά .

Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, η πολιτική του βλέποντας και κάνοντας που ακολουθεί η κυβέρνηση, αφήνει την Οικονομία να βυθιστεί στην ύφεση, ενώ οδηγεί στη διόγκωση της ανεργίας.

Δύο 28χρονοι, γνωστοί στις αρχές συνελήφθησαν για την χθεσινή επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, την ώρα που αποχωρούσε από εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επιταχύνει ο δήμος Αθηναίων τις διαδικασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων κτιρίων που σε πρώτη φάση αφορούν σε συνολικά 13 επικίνδυνα ακίνητα.

Ήδη, κατεδαφίστηκε κτίριο στη συμβολή των οδών Ηούς & Δαιδαλιδών στα Πετράλωνα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αποξήλωση αμιάντου από πέντε κτίσματα που βρίσκονται στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητα με την προοπτική την κατεδάφισή τους. Θα ακολουθήσει η κατεδάφιση ενός κτιρίου επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ εξαπολύει και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Ο Άντριου Κουόμο αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος και η κυβέρνησή του “βρίσκονται βασικά σε άρνηση” και δεν κάνουν αρκετά για να την αντιμετωπίσουν.

Και ο καιρός. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για αυτή την εβδομάδα. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 35 βαθμοί Κελσίου..31ένας βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα