back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην Αττική οδό, στο ρεύμα αεροδρόμιο από τον κόμβο Φυλής επίσης μέχρι την έξοδο Δημοκρατίας, λόγω τροχαίου νωρίτερα.
Κλειστή η Αριστοτέλους, έξω από το υπουργείο Υγείας, λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 3:00 μμ, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Η απομείωση ή ακόμη και ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου είναι κάτι που μελετούν η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο ραδιόφωνο του Alpha. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις στην κυβέρνηση δεν γίνονται σε ζέοντα χρόνο. “‘Αρα”, συμπέρανε, “από τη στιγμή που ανοίγουμε τον τουρισμό από αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος, οπότε ο πρωθυπουργός κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα αποφασίσει πότε θα έχει αυτή διόρθωση”.

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την επικίνδυνη – όπως την χαρακτηρίζει- κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία αλλά και στον τομέα της εργασίας, κατέθεσε στη Βουλή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Υποστηρίζει ότι η πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” που ακολουθεί η κυβέρνηση, αφήνει την οικονομία να βυθιστεί στην ύφεση, ενώ οδηγεί στη διόγκωση της ανεργίας.

Εντείνονται οι διεργασίες στην ΕΕ αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων της σε τρίτες χώρες, από την 1η Ιουλίου. Η ΕΕ θα έχει έτοιμο το αργότερο μέχρι αύριο έναν κατάλογο των ασφαλών από την πανδημία χωρών, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών. Βασικό κριτήριο για τις όποιες αποφάσεις, η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών.

…Στη χώρα μας οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, εν όψει του ανοίγματος των περιφερειακών αεροδρομίων για διεθνείς πτήσεις από την προσεχή Τετάρτη. “Είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των Financial Times”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ανέφερε, επίσης, ότι στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI.

…Με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, ξεκινά σήμερα η επαναλειτουργία κατασκηνώσεων, κλειστών κινηματογράφων και καζίνο, ενώ αρχίζουν ξανά συνέδρια, εκθέσεις και συναυλίες.

…Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα και η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν 4 συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στον ίδιο πάροχο διαμονής. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

“Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί αμφισβητήσεις εθνικών εδαφών”, δήλωσε από το Αγαθονήσι η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Τυνησία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Υπογράφει Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών με τον Τυνήσιο ομόλογό του Νουρεντίν Εράι. Κατά την επίσκεψή του στην Τύνιδα ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες για ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ έμφαση θα δοθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας από 18 ετών και άνω, για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για χρονικό διάστημα 8 μηνών. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 11:00 το πρωί. Λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Δύο 28χρονοι, γνωστοί στις αρχές συνελήφθησαν για την χθεσινή επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, την ώρα που αποχωρούσε από εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Νέο γύρο εντατικών συνομιλιών, τις πρώτες δια ζώσης από τον Μάρτιο, με στόχο να καταγράψουν την πρόοδο που απαιτείται για τη διαμόρφωση της μετά το Brexit σχέσης τους και την αποφυγή ενός καταστροφικού «no deal» στο τέλος της χρονιάς, αρχίζουν σήμερα Ευρωπαίοι και Βρετανοί αξιωματούχοι. Οι συνομιλίες θα συνεχίζονται κάθε εβδομάδα εναλλακτικά σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 34 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα