back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ύφεση της τάξης του 5,8 % φέτος και ανάπτυξη 5,6% το 2021 προβλέπει για φέτος το βασικό σενάριο της ΤτΕ, όπως αναγράφεται στην έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2019-20 που παρέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Η έκθεση προβλέπει δυο ακόμη σενάρια: στο καλό, η ύφεση εκτιμάται στο 4,4%, στο κακό φτάνει στο 9,4%. Την Παρασκευή απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την Οικονομία, στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”.

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε “να αφήσει στην άκρη τους παληκαρισμούς ο κ. Τσίπρας και να τοποθετηθεί δημοσίως”, σχολιάζοντας τη χθεσινή αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “εδώ είμαι αν τολμούν ας διευρύνουν το κατηγορητήριο και να με συμπεριλάβουν”. “Στην υπόθεση ήταν μπλεγμένοι γιατροί, στελέχη της Novartis και πολιτικοί, υπάρχει σίγουρα παράλειψη καθήκοντος”, επέμεινε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την υπόθεση των αποκαλύψεων Μιωνή επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα μείζονα.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του ανοίγματος της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου. Όπως σημειώνεται, έγινε ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι “η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων”.

…Σήμερα, στο μεταξύ, η πρώτη διεθνής πτήση σε περιφερειακό αεροδρόμιο, αυτό της Κω. Στη χώρα μας φθάνουν από τη Γερμανία γιατροί και υπάλληλοι του τουριστικού ομίλο TUI – αύριο η υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τους επικεφαλής του Ομίλου.

…”Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό. Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων των νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων, προτείνουν με τροπολογία, στη Βουλή, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

…Με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, ξεκινά, στο μεταξύ, σήμερα η επαναλειτουργία κατασκηνώσεων, κλειστών κινηματογράφων και καζίνο, ενώ αρχίζουν ξανά συνέδρια, εκθέσεις και συναυλίες. Ξεκίνησε, επίσης, η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, με διάρκεια από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Θα καλύψει 250.000 δικαιούχους με τις οικογένειές τους, δηλαδή περίπου 1 εκ. άτομα.

Αλλάζουν τα όρια επιβατών για ΙΧ, ταξί και βαν – στο εξής και μέχρι τις 12 Ιουλίου επιτρέπεται η μεταφορά ακόμη ενός επιβαίνοντος.

Στην ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής και της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, θα βρεθεί το ζήτημα της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο. Αιχμηρός σε βάρος της Άγκυρας ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μετά την υπογραφή Συμφωνίας Θαλασσίων Μεταφορών στην οποία προχώρησε σήμερα με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Νουρεντίν Εράι, στην Τύνιδα. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη αντιβαίνει άμεσα τις Αποφάσεις του ΟΗΕ και τα Συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ αποσταθεροποιεί την περιοχή. “Συμφωνήσαμε ότι για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, απαιτείται μία λύση που να προέρχεται από τους ίδιους τους Λίβυους. Χωρίς ξένους παράγοντες, χωρίς ξένους στρατούς. Προς την κατεύθυνση αυτή η Τυνησία δύναται να παίξει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο”, κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. “Κατοχυρώνεται το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο ατόμων, που συνελήφθησαν για την χθεσινή επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή υποδέχεται τους επισκέπτες σε Αθήνα και Άνδρο με δύο νέες εκθέσεις οι οποίες ανοίγουν τις πύλες τους την 1η Ιουλίου. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών, τα δύο από τα οποία χωρίς αναστολή, σε μια υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας που είχε δηλητηριάσει την προεδρική εκστρατεία του το 2017. Το δικαστήριο του Παρισιού συνδύασε την καταδίκη αυτή με ένα πρόστιμο 375.000 ευρώ, ενώ ο Φιγιόν δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για 10 χρόνια.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα