back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου κατήγγειλαν τέσσερις δημοτικοί συνδυασμοί

Διαβάστε επίσης

Παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου σε σοβαρές αποφάσεις και ελλειπή ενημέρωση τον μελών του για καίρια ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αθηναίων, κατήγγειλαν τέσσερις δημοτικοί συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Στο επίκεντρο της κριτικής των δημοτικών παρατάξεων Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και η προγραμματική σύμβαση για τον ΟΠΑΝΔΑ που υπογράφηκε πρόσφατα.

Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη
“Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον τρόπο με τον οποίο έχει αρχίσει να συζητάει το δημοτικό συμβούλιο. Εάν δείτε την ημερήσια διάταξη και την συγκρίνει με την ημερίσια διάταξη των οικονομικών επιτροπών αρχίζει να φαίνεται ότι δυστυχώς η διαδικασία του δημουτικού συμβουλίου είναι απονεκρωμένη.
Μια σειρά από ζητήματα που έχουμε θέσει ακόμη δεν έχει συζητηθεί. Για παράδειγμα ζητήσαμε να συζητηθεί το ζήτημα του Λυκαβηττού ,το ζήτημα του Γηροκομείου, έχουμε κάνει ερώτηση για τη δημοτική περιουσία. Ακόμη και για την προγραμματική για τον ΟΠΑΝΔΑ και τον πολιτισμό η συζήτηση έγινε στην Οικονομική Επιτροπή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έγινε συζήτηση ούτε ως ενημέρωση. Τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να λύνονται μόνο στην οικονομική Επιτροπή. Αυτή η αντιδημοκρατική λειτουργία φαίνεται και σε άλλα ζητήματα”

Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ
Έχουμε θορυβηθεί διότι υποθέσες 15 εκατομμυρίων ευρώ πηγαίνουν στην Οικονομική Επιτροπή και δεν έρχονται εδώ, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν πρέπει να δείξουμε ότι φοβόμαστε τον διάλογο. Πρέπει να δείξουμε ότι συνεχίζουμε τον διάλογο παρότι το κράτος τον έχει περιορίσει.

Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
Η λειτουργία η οποία ακολουθείται από τη δοιήκηση είναι παράκαμψη του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο δεν έχετε πλειοψηφία και το πέρασμα μιας σειράς θεμάτων γίνεται στην Οικονομική Επιτροπή, στον οποία, λόγω των ρυθμίσεων της ΝΔ, έχετε πλειοψηφία.
Περάσατε προγραμματική σύμβαση 15 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 10 εκ. πάνε στην Τεχνόπολη συματοδοτώντας την επιχειρηματική λογική, την οποία έχετε γύρω από το θέμα του πολιτισμού, και μόλις 3.5 εκ πάνε στον ΟΠΑΝΔΑ δηλαδή στον βασικό φορέα του δήμου οποίος υποβαθμίζεται υποστελεχωμένος. Ως αποτέλεσμα αυτό το καλοκαίρι δεν λειτουργούν τα καμπ του ΟΠΑΝΔΑ και 1500 παιδιά που πέρσυ πήγαν στα καμπ του ΟΠΑΝΔΑ σήμερα μένουν σπίτι τους και η μοναδική εναλλακτική που έχουν είναι το πρόγραμμα της Τεχνόπολης με 125 ευρώ την εβδομάδα για το κάθε παιδί. Πρόκειται για μια ελιτίστικη λογική να εξυπηρετεί μια χούφτα κατοίκων της Αθήνας που έχουν τέτοια εισοδήματα.

Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Τα σοβαρά θέματα τα πάτε στην Οικονομική Επιτροπή διότι με τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση τον αύγουστο του 2019 σας έδωσε την πλειοφψηφία που δεν έχετε στο δημοτικό συμβούλιο. Τα πάτε λοιπόν στην Οικονομική Επιτροπή για να τα περνάτε με άνεση και για να αποφεύγετε κάθε συζήτηση.
Έτσι φέρατε και την προγραμματική σε σχέση με τον ΟΠΑΝΔΑ και τον πολιτισμό.Σας δίνει ο νόμος το δικαίωμα αλλά εσείς γιατί επιλέξατε αυτό τον τρόπο; Διότι δεν μπορεί να σας ελέγξει κανείς. Η προγραμματική να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, είναι η μόνη -στοιχειωδώς- δημοκρατική διέξοδος.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα