back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: 42.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες – Λος ‘Αντζελες το επίκεντρο της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 42.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αυτές οι νέες μολύνσεις, η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στις νότιες και δυτικές πολιτείες, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,6 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Εξαιτίας της αύξησης μετάδοσης, ορισμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο συνέχισε να μειώνεται, με 355 θανάτους σε 24 ώρες.

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το ξέσπασμα της επιδημίας και οι νοσηλείες αυξάνονται σε πολλές περιοχές όπως στο Χιούστον (Τέξας) και στο Φοίνιξ (Αριζόνα), και εκφράζονται φόβοι για άνοδο του αριθμού των θυμάτων τις ερχόμενες εβδομάδες.

Το Λος Άντζελες και οι γειτονικές κομητείες έχουν γίνει ένα νέο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού και οι νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία παρά την αυστηρή εντολή του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ την περασμένη εβδομάδα για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους.

«Οι ανησυχητικές αυξήσεις μολύνσεων, τα ποσοστά των θετικών τεστ και οι νοσηλείες σηματοδοτούν ότι, ως κοινότητα, πρέπει να λάβουμε άμεση δράση για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Covid-19», δήλωσε η δρ Μπάρμπαρα Φέρερ, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην κομητεία Λος Άντζελες, ανακοινώνοντας την απότομη άνοδο.

«Σε διαφορετική περίπτωση, κινούμαστε γρήγορα προς μια υπερφόρτωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και να δούμε ακόμη πιο καταστροφικές ασθένειες και θανάτους», δήλωσε η Φέρερ. Η κομητεία Λος Άντζελες, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει συνολικά 100.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η κομητεία του Λος Άντζελες, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα κλείσει όλες τις παραλίες της το Σαββατοκύριακο, όταν στις ΗΠΑ γιορτάζεται η 4η Ιουλίου, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα