back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ουρές χιλιομέτρων αυτή την ώρα στην άνοδο του Κηφισού από παραλιακή έως Περιστέρι καθώς έχουν ακινητοποιηθεί δυο φορτηγάκια λόγω μηχανικής βλάβης.

Ανοίγει τα σύνορά της από αύριο 1η Ιουλίου η Ε.Ε. εν μέσω πανδημίας με την ανακοίνωση των 14 ασφαλών χωρών. Εκτός της λίστας είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία, ενώ η Κίνα θα συμπεριληφθεί εάν ανοίξει κι εκείνη τα σύνορά της για τους επισκέπτες από την Ευρώπη.

Επί του παρόντος, οι 14 χώρες που πήραν το “πράσινο φως” της ΕΕ είναι οι: Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Επίσης, τα κρατίδια Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό.

Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από την Κω με την υπογραφή συμφώνου στρατηγικής μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του μεγαλύτερου διεθνή οργανωτή ταξιδιών στον κόσμο, TUI. Στόχος η έλευση πάνω από 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα φέτος που θα είναι η πρώτη επιλογή για τους πελάτες του ταξιδιωτικού ομίλου.

Σε επιφυλακή οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές. “Θα εισέλθουν κάποια κρούσματα, αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατό λιγότερα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης”, τόνισε στον Αθήνα 9.84, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

“Ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. Με αφορμή τον έναν χρόνο περίπου από την εκλογική νίκη της ΝΔ, σχολίασε ότι “σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές”.

Πτώση έως και 70% στην επιβατική κίνηση καταγράφεται για την ακτοπλοΐα. Περισσότερα από το Νεκτάριο Ανδριόπουλο.

“Δημόσια αγαθά, όπως το νερό δεν πωλούνται, η χώρα δεν είναι μπανανία” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ. Καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα της εταιρείας, τις επόμενες ημέρες.

Τουλάχιστον 10ετή φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν όσοι θέλουν να λάβουν δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ, σύμφωνα με νομοτεχνική αλλαγή που επέφερε στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός. Την άποψη ότι η προσθήκη αυτή “χτίζει μια ακροδεξιά ατζέντα”, εξέφρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έληγε σήμερα.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χώρα θεσμική τάξη, δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, κάτι που, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια αιχμή για την υπόθεση της Novartis. Στο μεταξύ, έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή, είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί συρραφή, κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με φερόμενο αποστολέα τον ίδιο τον Σάμπυ Μιωνή.

Για θεσμική εκτροπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Προανακριτική να ζητούν να συζητήσει η Επιτροπή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις ΗΠΑ. Την έντονη αποδοκιμασία της εκφράζει, την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις “ανοίκειες”, όπως σημειώνει, “επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών” από πρόσφατες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Ένοχος με την επικύρωση του Αρείου Πάγου, για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, κρίθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος. H υπόθεση αφορά τις ομοφοβικές δηλώσεις του το 2019, όταν σε κείμενό του χαρακτήριζε, μεταξύ άλλων, τους ομοφυλόφυλους ως “εκτρώματα της φύσης και άτομα με διανοητική διαταραχή”.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε και το Μεικτό Ορκωτό εφετείο, στην 30χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, στο Κορωπί το 2016. Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο αποδέχθηκε επίσης την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας η οποία ζήτησε να ερευνηθεί αν ο 45χρονος άντρας, που είχε δύο παιδιά με το θύμα και δύο παιδιά με την 30χρονη, είναι συνεργός δια παραλείψεων στην πράξη της καταδικασμένης συντρόφου του.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 36 βαθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα