back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την απώλεια 400 εκατ. θέσεων εργασίας, αναμένεται να προκαλέσει η μείωση κατά 14% των ωρών απασχόλησης στην παγκόσμια αγορά εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Στην πέμπτη έκδοση της έκθεσης «ο Covid-19 και ο κόσμος της εργασίας», η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας διαπιστώνει ότι η αμερικανική ήπειρος αποτελεί την περιοχή που έχει επηρεασθεί περισσότερο, καθώς εκτιμάται ότι έχει χαθεί το 18,3% των ωρών εργασίας ή περίπου 70 εκατ. θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. “Ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ή δεν έχει καταλάβει την έκρηξη ανεργίας και ύφεσης που έρχεται με τις επιλογές και την αδράνεια της κυβέρνησής του, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ή νομίζει ότι με αντιπερισπασμούς θα μπορέσει να καλύψει το χάος που δημιουργεί στην κοινωνία, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης , εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δημόσια αγαθά, όπως το νερό δεν πωλούνται, η χώρα δεν είναι μπανανία” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ.

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο του Κηφισού από παραλιακή έως Περιστέρι μετά την ακινητοποίηση δύο μικρών φορτηγών από μηχανική βλάβη.

Ανοίγει τα σύνορά της από αύριο 1η Ιουλίου η Ε.Ε. εν μέσω πανδημίας με την ανακοίνωση των 14 ασφαλών χωρών. Εκτός της λίστας είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία, ενώ η Κίνα θα συμπεριληφθεί εάν ανοίξει κι εκείνη τα σύνορά της για τους επισκέπτες από την Ευρώπη.

Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από την Κω με την υπογραφή συμφώνου στρατηγικής μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του μεγαλύτερου διεθνή οργανωτή ταξιδιών στον κόσμο, TUI. Στόχος η έλευση πάνω από 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα φέτος που θα είναι η πρώτη επιλογή για τους πελάτες του ταξιδιωτικού ομίλου.

Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έληγε σήμερα.

Συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Novartis, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή. Με κοινή τους δήλωση, κατηγορούν εξάλλου τη ΝΔ για επιχείρηση μετατροπής της προανακριτικής επιτροπής σε παραθεσμικό και αντιδημοκρατικό εργαλείο συσκότισης της αλήθεια και παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χώρα θεσμική τάξη, δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, κάτι που, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των Θεσμών”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια αιχμή για την υπόθεση της Novartis.

Στο μεταξύ, έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή, είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί συρραφή, κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με φερόμενο αποστολέα τον ίδιο τον Σάμπυ Μιωνή.

Με μοναδικό θέμα τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας συνεδριάζει την Πέμπτη η διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Να πάμε λοιπόν στο Γιώργο Μανουσακάκη να μας πει περισσότερα.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου 80χρονης γυναίκας αγνώστων στοιχείων που εντοπίστηκε νεκρή το πρωί, πλησίον της Δημοτικής Πινακοθήκης στον Φλοίσβο. Παραγγέλθηκε στις Αρχές η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Παίκτης της ομάδας μπάσκετ Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Χασάν Μάρτιν, με τους ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την προσθήκη του Αμερικανού σέντερ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 36 βαθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα