back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζει να «περπατά» ο Μεγάλος Περίπατος με διάλογο – Σε δύο εβδομάδες παρεμβάσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο

Διαβάστε επίσης

Στην φάση της τελικής διαμόρφωσης μπαίνει ο Μεγάλος Περίπατος στην Αθήνα. Τώρα ξεκινά νέος διάλογος με επιστημονικούς φορείς αλλά και με όλους της εμπλεκόμενους που τους αφορά το όλο εγχείρημα οι οποίοι βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι πάντα είχαν ενημέρωση από το Δημαρχείο προκειμένου το έργο να εξετάζεται ως προς την εφαρμογή του σε καθημερινή βάση.

Μετά τις παρεμβάσεις σε Ηρώδου Αττικού, Βασ. Όλγας, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων στην πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων έχει μια εικόνα και μετρήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας και ξεκινά νέο κύκλο διαλόγου. Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι της Βασ. Όλγας καθώς και η Ηρώδου Αττικού που έκλεισαν για τα μη έχοντας ρόλο ΙΧ δεν δείχνουν να επηρεάζουν με φόρτο το κυκλοφοριακό της πόλης, το ίδιο και με τις παρεμβάσεις στην οδό Φιλελλήνων. Ωστόσο στην Ακαδημίας, που στένεψε κατά τις τρεις λωρίδες, τώρα η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται. Πάντως, ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει επισημάνει προς όλους ότι δεν λειτουργεί δογματικά τονίζοντας μάλιστα ότι το έργο σε αυτή τη φάση έχει πιλοτικό χαρακτήρα καθώς στα τέλη του καλοκαιριού θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για το εγχείρημα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι βαδίζει με το τρίπτυχο «διάλογος – συναίνεση – συνεργασία» προσθέτοντας ότι ο Μεγάλος Περίπατος έχει μια καινοτομία στο χαρακτήρα του ως έργο που είναι η διαβούλευση στην πράξη.

Στο πλαίσιο του τρίπτυχου «διάλογος – συναίνεση – συνεργασία» ο κ. Μπακογιάννης έχει συστήσει διαπαραταξιακή Επιτροπή για τον Μεγάλο Περίπατο η οποία συνεδριάζει κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Δημαρχείο. Μέσα από τον διάλογο που γίνεται στην επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο δήμαρχος και σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, διαμορφώνονται οι ιδέες, ακούγονται οι παρατηρήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον του έργου αλλά και για παρεμβάσεις που απαιτούνται. Αυτή την Πέμπτη αναμένονται να καταθέσουν τις απόψεις του οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συγκοινωνιολόγων. Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφερόμενος στις δημοτικές παρατάξεις τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν άλλα να συζητούμε στην διαπαραταξιακή και άλλα να υποστηρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι επόμενες παρεμβάσεις

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται να γίνουν οι επόμενες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που προβλέπει ο Μεγάλος Περίπατος στο Εμπορικό – Ιστορικό Τρίγωνο. Η σημαντική παρέμβαση που θα γίνει θα είναι η αντιδρόμηση της οδού Καραγιώργη Σερβίας. Συγκεκριμένα στο τμήμα της οδού από την συμβολή της με την οδό Βουλής θα αντιδρομηθεί προκειμένου τα ταξί που έφυγαν από την άτυπη πιάτσα της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα να μπορούν από εκεί να βγαίνουν και πάλι προς την πλατεία Συντάγματος. Το υπόλοιπο κομμάτι της Καραγιώργη Σερβίας, δηλαδή από την οδό Βουλής και προς τα κάτω, θα παραμείνει με κατεύθυνση προς την οδό Αθηνάς.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα