back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την τρέχουσα ευκαιρία για την ανάπτυξη της οικονομίας της, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η επιτυχία της Ελλάδας είναι σημαντική για την Ευρώπη στην κρίσιμη αυτή περίοδο» επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου ,μέσω τηλεδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ.

Στο επικείμενο πλάνο ανάπτυξης της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε “η χώρα θα επιδιώξει να συνδέσει πολιτικές χαμηλότερων φόρων ,με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού τομέα και την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων”. Στόχος -πρόσθεσε -είναι να περιοριστεί το επενδυτικό κενό που εμφανίζουν τα στοιχεία της οικονομίας.

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της» τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ECΟFIN Ντέκλαν Κοστέλλο.

Ημέρα επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου σήμερα, καθώς έχουν προγραμματιστεί 235 πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας. Επίσης από σήμερα επαναλειτουργούν πλήρως και τα λιμάνια σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ρόδο, Ηράκλειο και Βόλο.

23 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, τα 11 από τα οποία είναι εισαγόμενα, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος.

Παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προέτρεψαν την τουρκική κυβέρνηση να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας για το θέμα.

Ανεστάλη -επί του παρόντος- η προσάρτηση του τμήματος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ, που προβλεπόταν να γίνει σήμερα, βάσει του σχεδίου του Μπένταζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης του, “ακόμη διαμορφώνονται οι τελικές λεπτομέρειες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους”. Πρόσθεσε πάντως ότι αναμένει ότι η προσάρτηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Επίσκεψη αστραπή στη Λιβύη πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εκλεγμένου κοινοβουλίου της χώρας, Αγκουίλα Σάλεχ. Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι συμφωνήθηκε η απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας.

Την αποχώρησή της από τις κοινές νατοϊκές περιπολίες στα νερά της Μεσογείου, ανακοίνωσε η Γαλλία σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις, κατά την εισαγωγή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εφάμιλλες με εκείνες του Προεδρικού Διατάγματος της χούντας. Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το Μέρα 25 και το ΚΚΕ, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση εξέφρασαν επιφύλαξη.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομία εξαπέλυσε -μέσω διαδικτύου -ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ «παρέλαβε μία οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο το χρέος, με ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα, με την ανεργία να μειώνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και με 37 δισ. ευρώ απόθεμα στα δημόσια ταμεία και ένα χρόνο μετά «κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων».

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οικονομία μπήκε σε ύφεση από τον Οκτώβρη του 2019, δηλαδή πριν την πανδημία.

Μετά τους θερινούς κινηματογράφους ήρθε και η σειρά των κλειστών αιθουσών να ανοίξουν ξανά από σήμερα, έπειτα από τρίμηνη αναστολή της λειτουργίας τους ,λόγω του κορονοϊού.

Χωρίς ισλαμικό τέμενος φαίνεται ότι θα μείνει η Αθήνα και το 2020, καθώς η πανδημία του κορονοΐου οδήγησε σε αναβολή όλους τους απαραίτητους διαγωνισμούς για την ολοκλήρωση του έργου. Ακόμα και να είχαν αναδειχθεί οι ανάδοχοι, τα χρονικά περιθώρια των 6 μηνών δεν επαρκούν για να ακουστούν οι πρώτες προσευχές εντός του τεμένους πριν την έλευση του 2021.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παράσταση διαμαρτυρίας κοντά στην Ισραηλινή Πρεσβεία που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Δημόσια Ειρήνη, ενάντια στην προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο…

Η Ryanair η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη σχεδιάζει την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας αν δεν συμφωνήσει η διοίκηση με τους εργαζόμενους στη μείωση μισθών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ο΄Λίρι επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα δεχτεί μείωση του μισθού του κατά 50%.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα