back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ.Χριστοδουλάκης:”Το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για τον τουρισμό ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τον καφέ και την πορτοκαλάδα”

Διαβάστε επίσης

 

Πολυμέτωπη επίθεση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης τόσο στο θέμα του Τουρισμού όσο και για την κοινωνική ατζέντα με αιχμή τα εργασιακά, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “δεν έχει κανένα σχέδιο για τον κοινωνικό τουρισμό. Το μόνο μέτρο που πήρε για τον τουρισμό ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τον καφέ και την πορτοκαλάδα”.

‘Εκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης καθώς δεν έφερε σε συζήτηση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις πορείες, αδιαφορώντας έτσι για τις προτάσεις των κομμάτων:
“Ναι πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν θεσμικές εγγυήσεις.

Δεν μπορεί την απόφαση να την παίρνει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ θα μπορούσε την απόφαση να την παίρνουν ανεξάρτητες αρχές όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος Πρωτοδικών”.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούν στην εργασία: ‘Έχει μειωθεί στο μισό το ωράριο και οι μισθοί πολλών εργαζομένων χωρίς την παραμικρή εγγύηση πως θα επανέλθουν μετά την κρίση. Το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να επεκταθεί όσο κρατάει η κρίση και όχι μέχρι τον Σεπτέμβριο όπως ισχύει σήμερα”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα