back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στον οικισμό Φοίνικας Σπάτων σε σχετικά κοντινή απόσταση από το εκπτωτικό χωριό. Ο Δημήτρης Πέρρος έχει τις λεπτομέρειες…

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Την κατηγόρησε ότι η εικόνα της οικονομίας είναι πλαστή ενώ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι ακολουθεί λάθος δρόμο που οδηγεί σε ερείπια και εκτοξεύει την ύφεση και την ανεργία.

Νέα μέτρα για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε λίγη ώρα, σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά. Θα αφορούν το Πρόγραμμα “Συν-εργασία”, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

Μετά από καθυστερήσεις ετών ξεκίνησαν σήμερα και επισήμως οι εργασίες στο Ελληνικό, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση ως την πιο εμβληματική στη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα, ή και το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο. Επισήμανε ωστόσο ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, καθώς όπως είπε, πρόκειται για έργο μακράς πνοής, που μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 10ετία για την πλήρη ανάπτυξή του”.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα ανοίξουν 10.000 θέσεις εργασίας μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. “Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε” κατέληξε.

“Σήμερα ο Πρωθυπουργός έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις πέντε κτιρίων. Για τα υπόλοιπα 895 «βλέπουμε», σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, εγκαλώντας την κυβέρνηση για εικονική πραγματικότητα.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν το δικαίωμα να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις πινακίδες χωρίς πέναλτι, καταβάλλοντας αναλογικό αντίτιμο.

Αυξάνονται οι διεθνείς αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, παρέμβαση και του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Περιμένουμε ότι η απόφαση για την Αγία Σοφία θα είναι μετρημένη και ότι θα λαμβάνει υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η τουρκική παραβατικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σε μια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ξεπέρασαν τις 520.870 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια 842 χιλιάδες 400 είναι συνολικά τα κρούσματα , εκ των οποίων σχεδόν οι 200.000, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

28 τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα μας.
«Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού», υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cretapost.gr.

Συγκέντρωση αυτή την ώρα, έξω από το υπουργείο εργασίας μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών, οι οποίοι απέχουν για δεύτερη ημέρα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων σε ΑΑΔΕ και ΕΡΓΑΝΗ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο οικονομικών.

Η ζέστη και η άπνοια ζέσταναν τις θάλασσες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το το meteo, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυξήθηκε σημαντικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο ξεπερνώντας τοπικά τους 27°C.

Ζεστός αναμένεται και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα