back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κλειστή παραμένει η Καραγιώργη Σερβίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω συγκέντρωσης μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών, οι οποίοι απέχουν για δεύτερη ημέρα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων σε ΑΑΔΕ και ΕΡΓΑΝΗ. Κάνουν λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ειδικά στα λογιστικά γραφεία, με εξουθενωτικά ωράρια, κατηγορώντας γι’ αυτήν την κατάσταση την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία, στο πλαίσιο της Ώρας του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τον μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% χαμηλότερος από αυτόν του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Επίσης μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ. Παράλληλα, εγκαινιάζεται 3ος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δις που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις και χωρίς ταμειακή μηχανή. Επιδοτούνται κατά 60% από το κράτος όλες οι εργοδοτικές εισφορές για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ένα μέτρο με κόστος περίπου 600 εκ. ευρώ. Όσον αφορά τις εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού, δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Τέλος, επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

…”Καθυστερημένες” χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για επιπλέον μέτρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Έκανε επίσης λόγο για “αλχημείες” στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την αφορούν “ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Αναφερόμενη νωρίτερα στον τουρισμό, μίλησε για ασύλληπτους αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής, χαρακτήρισε “αέρα κοπανιστό” τον Κοινωνικό Τουρισμό, αφού, όπως είπε, μόλις το 4% των επιχειρήσεων, δήλωσε συμμετοχή, και επέμεινε στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

Νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Ανέφερε ότι πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι στην πλήρη του λειτουργία, το έργο θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα ανοίξουν 10.000 θέσεις εργασίας μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. “Σήμερα ο Πρωθυπουργός έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις 5 κτιρίων. Για τα υπόλοιπα 895, βλέπουμε”, σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Εικοσιοκτώ τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα μας. “Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορονοϊού”, υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο Cretapost.gr. Στο μεταξύ, από Αύγουστο και με ευρωπαϊκά πρωτόκολλα επιστρέφει η κρουαζιέρα. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν πιθανότατα τη λειτουργία τους οι σταθμοί του μετρό, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Για πρώτη φορά η διαχείριση των εκδοτηρίων εισιτηρίων θα γίνεται από ιδιώτες.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Φαλαισία, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σε ύφεση η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον οικισμό “Φοίνικας” στα Σπάτα. Δύο ηλικιωμένους απομάκρυναν έγκαιρα οι πυροσβέστες από διαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί των οδών Λουκάρεως και Κεδρινού, στου Γκύζη, στην Αθήνα, όπου εκδηλώθηκε φωτιά το πρωί.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη ερήμην 20 Σαουδαράβων, οι οποίοι κατηγορούνται για τον φόνο του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.
Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου 2018, στη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν πράκτορες που είχε στείλει το Ριάντ. Τα λείψανα του πρώην αρθρογράφου της Washington Post δεν βρέθηκαν ποτέ. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να επιβληθούν ισόβια σε όλους τους κατηγορούμενους, η ανώτατη ποινή στην Τουρκία.

Καιρός: Υψηλές οι θερμοκρασίες και σήμερα στη χώρα. Στην Αττική, μέγιστη θερμοκρασία 37 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα