back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια και ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια στην οδό Δερβενίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από δυο κτίρια τα οποία προσφάτως είχαν εκκενωθεί, προκαλώντας φθορές, με πρόθεση να τα ανακαταλάβουν. Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Δράση, οι οποίες δέχθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις.

Αυξημένη η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας και ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο Προμαχώνα με τους τουρίστες να περιμένουν έως και 5 ώρες στα σύνορα για να μπουν στη χώρα μας.

Σημαντικά ήταν τα ευρήματα των ελεγκτών τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με τη νομιμότητα των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στη χώρα μας. Όπως διαπιστώθηκε μετά τους ελέγχους, το ένα στα τρία αυτοκίνητα, κυκλοφορούσε παράνομα.

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα αυξηθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ. «Αυτό θα γίνει και με αναδρομική καταβολή, για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να έχει ένα υψηλότερο εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο αστυνομικοί, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στην είσοδο του λιμανιού του Μογκαντίσου, πρωτεύουσας της Σομαλίας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, “Ένας καμικάζι προσπάθησε να χτυπήσει το φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο του λιμανιού, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον εξουδετέρωσαν, προκαλώντας την έκρηξη του οχήματος”. Μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ωστόσο αποδίδεται σε ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ.

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει το Meet Market στην Τεχνόπολη, συνεχίζοντας όλο το Σαββατοκύριακο την λειτουργία του. Από τις 5 το απόγευμα ως τις 12 τα μεσάνυχτα, τους επισκέπτες περιμένουν χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια και μουσική.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα, στις 9 και μισή παίζουν ΟΦΗ – ΠΑΟΚ. Για την 5η αγωνιστική των Play Out, στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται Αστέρας Τρίπολης – Βόλος.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος στην Αττική. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, με καταιγίδες στα ορεινά. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα