back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

‘’Η οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία Covid-19 «θα επιφέρει βαθιές αλλαγές… η παγκόσμια οικονομία θα στραφεί προς την οικολογία και την ψηφιοποίηση , το on line εμπόριο θα υπερισχύσει του παραδοσιακού, ενώ σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν και στους τρόπους της απασχόλησης’’, εκτιμά ά η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται ταυτόχρονα βέβαιη, ότι μπροστά σε αυτές τις αναπόδραστες μεταβολές, η Ευρώπη βρίσκεται σε «εξαιρετική θέση», καθώς φιλοξενεί ήδη τον μεγαλύτερο τομέα κυκλικής – οικολογικής οικονομίας, επισημαίνει ωστόσο ότι ‘’θα χρειαστεί η εκπόνηση ενός «πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα επιτρέψει την επιστράτευση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων’’.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε σήμερα 212.326 νέα κρούσματα, το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης που βασίζεται σε δεδομένα από 84 χώρες, για κάθε δηλωμένο κρούσμα υπάρχουν ακόμη 12 που δεν καταγράφονται, ενώ σε κάθε δύο θανάτους από κορωνοίο, αντιστοιχεί ένας ακόμη, που αποδίδεται σε λάθος αίτια. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εάν δεν υπάρξει δραστική ιατρική πρόοδος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα μιλάμε για 1,4 έως 3,7 εκατομμύρια νεκρούς covid-19

8 από 25 νέα κρούσματα κορωνοϊου που ανακοινώθηκαν σήμερα, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνοριακών υγειονομικών ελέγχων. Δύο ακόμη τουρίστες ζήτησαν οι ίδιοι να υποβληθούν σε μοριακό test, ενώ ακόμη ένας, αφού ελέγχθηκε, επέστρεψε στην χώρα του.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα – την κύρια πύλη εισόδου τουριστών στη χώρα – θα βρίσκεται μέχρι και αύριο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Εως τις 19 Ιουλίου, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊο στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

 

Νέα ένταση στην πολιτική ζωή της χώρας, πυροδότησε δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ το οποίο, αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα , στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οποία ο γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ‘’με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, έλαβε από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, ποσό τριών εκατομυρρίων ευρώ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016”.

Για ‘’σοκαριστικές καταθέσεις που παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας, με στόχο τη δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης’’ κάνει λόγο η ΝΔ.

“Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την σε βάθος δικαστική διεύρυνση της υπόθεσης και θεσμικές απαντήσεις για την πιθανή εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, ζητά το κίνημα αλλαγής, καθώς όπως αναφέρει: ‘’Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο’’.

 

Ξεκινά φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων “Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα». Κάτοικοι και δημότες μπορούν να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο ή να καταθέτουν τις προτάσεις για τη δημιουργία και διατήρηση του πρασίνου, οι οποίες στη συνέχεια θα υλοποιούνται με τη βοήθεια του δήμου.

Διήμερο Meet Market ξανά, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, με χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, και αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, εκλεκτές λιχουδιές και καλή μουσική. Σήμερα και αύριο από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Μεγάλη επιχείρηση υδροσάρωσης και καθαρισμού δρόμων και πεζοδρομίων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, στην περιοχή του Μεταξουργείου στην 3η Δημοτική Κοινότητα .. Στην επιχείρηση θα λάβουν μέρος έξι μεγάλα πλυστικά, πέντε σάρωθρα και ισάριθμα μικρά πλυστικά, δύο υδροφόρες των 10 τόνων και δώδεκα εργάτες οδοκαθαρισμού.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα