back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ρευστότητας ετοιμάζονται να πάρουν χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσω της β’ φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όπως και στην α’ φάση, δίνεται δυνατότητα «κουρέματος» έως και 40% στο δάνειο ενώ η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι για κανέναν κάτω από 2.000 ευρώ.

25 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. 11 από αυτά αφορούν σε τουρίστες. Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Πάνω από 527.000 οι νεκροί σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Με αφορμή την «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Economist υποστηρίζει ότι η πανδημία εξαπλώνεται «με απίστευτο ρυθμό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να τη σταματήσουν”.

Σφοδρή σύγκρουση Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ το οποίο,αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οποία ο γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, έλαβε από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016”. Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά το ΚΙΝΑΛ.

“Ο Τσίπρας δεν πρέπει να κρύβεται. Πρέπει να πάρει αποφάσεις”, τόνισε μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του Νίκου Παππά.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς τόνισε: “Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα».

Σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν από την ερχόμενη Τρίτη οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό, σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Αγία Βαρβάρα ενώ παραδίδονται αύριο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές στη Νότια Ιαπωνία ενώ υπάρχουν 13 αγνοούμενοι και ακόμη 17 άνθρωποι οι οποίοι είναι χωρίς ζωτικές ενδείξεις όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Και σήμερα από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, το Meet Market θα υποδέχεται τους φίλους του, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Με χειροποίητα ρούχα , και αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, εκλεκτές λιχουδιές και καλή μουσική.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με δυο αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις επτά και τέταρτο παίζουν Άρης – ΑΕΚ και στις εννέα και μισή Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα