back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέα βόμβα από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος δεν γνώριζε μόνο ο Νίκος Παππάς, αλλά και άλλοι, τονίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους από τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν.

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για εγκληματική συμμορία, στην οποία – όπως αναφέρει – συμμετείχαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη την οποία καταγγέλλει για απόκρυψη αθωωτικής δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο για τον ίδιο και τον Σταύρο Παπασταύρου.

Στην υπόθεση Καλογρίτσα τώρα, η κυβέρνηση καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις. «Ο τέως πρωθυπουργός έχει την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί ρητά» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι αν ο ίδιος έπαιρνε μία πολιτική πρωτοβουλία ερήμην ή εν αγνοία του νυν πρωθυπουργού, τότε «ο δρόμος θα ήταν απλώς η απόλυση».

Άνοιξαν προσωρινά τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στον Προμαχώνα, καθώς είχε απαγορευτεί η είσοδός τους από τις 6 το πρωί, λόγω έξαρσης του κορονοιού στη χώρα τους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ όσοι ταξιδιώτες προέρχονται από την συγκεκριμένη χώρα θα υποβληθούν σε τεστ.

Υποτιμημένος πιθανότατα ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται σε λοίμωξη COVID-19 στις επίσημες αναφορές, σύμφωνα με καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου . Σύμφωνα με μελέτη τους, στην αρχή της πανδημίας, άτομα που πέθαναν λόγω COVID-19 ενδέχεται να μην είχαν αναγνωριστεί λόγω ανεπαρκούς γνώσης και σχετικής εμπειρίας και έτσι οι θάνατοι των συγκεκριμένων ασθενών ίσως να αποδόθηκαν σε άλλη αναπνευστική νόσο, όπως η γρίπη.

Σε περισσότερες από 45 προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Αθήνα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων. Οι δράστες έκλεβαν πορτοφόλια και άλλα τιμαλφή από επιβάτες στα μέσα μεταφοράς και από πελάτες εμπορικών κέντρων και καταστημάτων.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος Ιταλός συνθέτης, Ένιο Μορικόνε.

Είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες, όπως το Σινεμά ο Παράδεισος, ο Καλός ο Κακός και ο Άσχημος, Για μια χούφτα δολάρια και Κάποτε στην Αμερική.

Τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό, θα εξυπηρετούν από αύριο περισσότερους από 60 χιλιάδες επιβάτες σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για τους σταθμούς «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, στο σταθμό της Νίκαιας. Ο Ισίδωρος Ρούσσος θα μας πει περισσότερα:

Γίνεται μια συζήτηση να υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις ειδικά για τις δικονομικές εγγυήσεις που ζητά το ΚΙΝΑΛ τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σχετικά για το νομοσχέδιο με τις διαδηλώσεις ο Κώστας Καραγκούνης- βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής στο ν/σ . Δεν είμαστε απέναντι σε αυτό- όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν θα γίνουν είπε ενώ διευκρίνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα εξειδικεύει τόσο πολύ έντονα τις πράξεις που κατά βάση ο οργανωτής απαλλάσσεται από την όποια ευθύνη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν μέλη του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο σε μία ώρα, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την ίδια ώρα στη συμβολή της Κατεχάκη με τη Μεσογείων.

Νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων σε σημεία που υπέδειξαν οι δημότες, ενώ ελέγχονται για την σωστή λειτουργία τους και αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες σε περισσότερα από 30 σημεία στην πόλη.. Μεταξύ άλλων βρίσκονται σε πλατεία Συντάγματος, Θησείο, Παγκράτι, Αμπελοκήπους, Γκύζη και Πατήσια.

Την επίβλεψη κάθε ταΐστρας έχουν τουλάχιστον δύο εθελοντές που ενημερώνουν τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας με τον συντονισμό της αρμόδιας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Σεραφίνας Αβραμίδου. Σε κοντινή απόσταση θα τοποθετηθούν και ποτίστρες.

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα