back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν περισσότερα από 1.200 ΜΜΕ. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της λίστας οφείλεται στο ότι “χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας”.

…”Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις – αλλιώς επιβεβαιώνεται ότι η λίστα “μαγειρεύτηκε”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Η Κυβέρνηση με χρήματα του Ελληνικού λαού χτίζει και εδώ το πελατειακό της κράτος. Έτσι εξασφαλίζει την επικοινωνιακή της «καταιγίδα»”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση και για την υπόθεση Καλογρίτσα, κι ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας CCC στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής υποστηρίζει ότι για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος δεν γνώριζε μόνο ο Νίκος Παππάς, αλλά και άλλοι. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για “εγκληματική συμμορία”, στην οποία, όπως αναφέρει, συμμετείχαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη, την οποία καταγγέλλει για απόκρυψη αθωωτικής δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο για τον ίδιο και τον Σταύρο Παπασταύρου. Τονίζει, μάλιστα, ότι “κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους από τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “σιωπή Τσίπρα” που διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών”. Αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει, όπως είπε, εάν θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που καταγράφονται από την ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών σε δυσώδεις υποθέσεις”.

Την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει αύριο Τρίτη, στη 1:00 μμ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους. Στις 7:00 το απόγευμα, στη Νίκαια, τα εγκαίνια από τον κ. Μητσοτάκη, των τριών σταθμών του Μετρό “Νίκαια””, “Αγία Βαρβάρα” και “Κορυδαλλός”.

Προειδοποιήσεις κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και από τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο. “Η Ρωσία είναι μια χώρα με πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι θα αισθανθούν «βαθύ πόνο», εάν συμβεί το απευκταίο με την Αγία Σοφία”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλώντας τις τουρκικές Αρχές να επιδείξουν “σύνεση”. Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία, στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι “εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας”. “Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα γεγονότα για να τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Μετά από 45 και πλέον χρόνια, ο Πύργος του Πειραιά, ένα εμβληματικό κτίριο για την πόλη, “ξαναζωντανεύει”. Περισσότερα από τον Νεκτάριο Ανδριόπουλο…

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, μετά τη 1:00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο, με τελική ημερομηνία τις 17 Ιουλίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν και σήμερα το νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας Κιούσου και οι όχθες τουλάχιστον ενός ποταμού υπερχείλισαν καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις τελευταίες τρεις ημέρες νεροποντής και κατολισθήσεων ανήλθε σε 44, περιλαμβανομένων 14 ανθρώπων σε έναν οίκο ευγηρίας.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο, στα 92 του χρόνια, του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη, Ένιο Μορικόνε. Είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες, όπως το “Σινεμά ο Παράδεισος”, “ο Καλός ο Κακός και ο Άσχημος”, “Για μια χούφτα δολάρια” και “Κάποτε στην Αμερική”. Μεταξύ άλλων, είχε παραλάβει τιμητικό Όσκαρ το 2007, για την πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο, στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα