back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία καραντίνας

Διαβάστε επίσης

Τα ξενοδοχεία καραντίνας ανέρχονται σε 75 σε ισάριθμες Περιφερειακές Ενότητες της χώρα μας, και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν προσωρινά, πιθανά κρούσματα κορονοϊού.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά, που καλύπτονται πλέον με ξενοδοχείο καραντίνας δεν θα υπάρχει υποχρέωση να τηρούν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία δωμάτια αποκλειστικά για την απομόνωση των κρουσμάτων.

Κόστος αποζημίωσης

Το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα είναι 15 ευρώ την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά και 50 ευρώ όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης.

Μέτρα υγιεινής

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής, που ορίζει ο ΕΟΔΥ, από το προσωπικό. Το φαγητό θα είναι σε ατομικές συσκευασίες και τα μαχαιροπίρουνα θα είναι μιας χρήσης, ενώ τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες, αφού χρησιμοποιούνται, θα τοποθετούνται σε ειδικό χώρο και θα αποστειρώνονται. Απαγορεύεται ρητά η λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών εντός των επιλεγέντων τουριστικών καταλυμάτων.

«Τα θετικά κρούσματα θα παραλαμβάνονται από ασθενοφόρο για να μεταφερθούν άμεσα στο Νοσοκομείο του Ρίου» λέει στον Αθήνα 9.84 η υπεύθυνη ξενοδοχείου καραντίνας στην Τρίπολη. «Τα αρνητικά κρούσματα θα φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο τις ημέρες της καραντίνας, θα σιτίζονται στο δωμάτιό τους. Έχουμε οδηγίες για τα απαραίτητα μέτρα από τον ΕΟΔΥ κι έχουμε παρακολουθήσει και επιμορφωτικά σεμινάρια από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων. Θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση από το προσωπικό. Όσον αφορά την αποζημίωση από το να έμενε το ξενοδοχείο κλειστό είναι συμφέρουσα». 

Αντιδράσεις

Να σημειώσουμε ότι, ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί ποιό είναι το ξενοδοχείο στην Τρίπολη ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές για την επιλογή του καταλύματος και την τοποθεσία του, καθώς κάποια εξ’  αυτών βρίσκονται κοντά στον οικιστικό ιστό.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα