back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εκτροχιασμός συρμού του ΗΣΑΠ πριν από λίγο στην Κηφισιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συρμός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι έπρεπε στον σταθμό, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ολισθηρότητα στις ράγες. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για 8 τραυματίες που διακομίζονται στον Ερυθρό Σταυρό.

Την επιστροφή στη χώρα μας κερδών από ελληνικά ομόλογα ύψους 644,42 εκ. ευρώ ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM, στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Είχε προηγηθεί η έγκριση του Eurogroup, αλλά και η θετική εισήγηση των θεσμών μετά την προηγούμενη έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. “Θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και να τις εντείνει σε τομείς όπως η οικονομία”, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ελαφρώς βελτιωμένες για φέτος είναι οι ενδιάμεσες θερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα, σε σχέση με τις προ διμήνου εαρινές προβλέψεις.
Η Κομισιόν προβλέπει σημαντική ύφεση 9% του ΑΕΠ για το 2020, έναντι 9,7% τον Μάιο και ανάπτυξη 6% το 2021, έναντι 7,9% στις προηγούμενες προβλέψεις. Η Ελλάδα εμφανίζει την πέμπτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη μετά τις Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία. Η ύφεση στη χώρα μας, σύμφωνα με την Επιτροπή, οφείλεται στη μείωση των επενδύσεων και στην πτώση των εξαγωγών, ενώ οι προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν συνεχίζουν να εξαρτώνται από την πορεία του τουρισμού φέτος αλλά και από την κατανάλωση. Κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη αναμένεται φέτος ύφεση 8,7% και ανάπτυξη 6,1% το 2021.

Έναν χρόνο διακυβέρνησης συμπληρώνει σήμερα η ΝΔ. “Η στήριξη της εργασίας και των πιο αδύναμων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ενώ ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: “κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο δεν είναι της στιγμής. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα το μάθετε από μένα”. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αποπομπή του Νίκου Παππά είναι μονόδρομος, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή, ενώ αναφερόμενος στις αιτιάσεις για τη λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι έγινε κάτι λάθος.

…Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητεί για το ίδιο θέμα την αποπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα «ημετέρων»”. “Έφτασαν να δώσουν χρήματα μέχρι και στον συμπέθερο του κ. Μητσοτάκη, το σκάνδαλο έχει τη δική του υπογραφή”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

“Ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ και ο συνδυασμός επικοινωνιακού οίστρου και συντηρητικού συγχρωτισμού είναι γεγονός”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος, που απαιτεί δόλο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή για ποινική αναβάθμιση της έρευνάς του για την τραγωδία στο Μάτι. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ανακριτής που έχει στα χέρια του τη δικογραφία, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ζητούσε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, αδίκημα που κατά την κρίση του πρέπει να αποδοθεί σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα.

Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία και οι πρώτοι Ιταλοί τουρίστες έφτασαν στη χώρα μας. Την εικόνα θα μας δώσει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Σοκ στη Γαλλία από τον σοβαρό τραυματισμό οδηγού λεωφορείου από επιβάτες που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό και επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο όχημα χωρίς να φοράνε μάσκα. Ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και εγκεφαλικά νεκρός στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά το τραγικό περιστατικό.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα