back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ύφεση 9% του ΑΕΠ φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπει στις θερινές της προβλέψεις η Κομισιόν για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να εμφανίζει την πέμπτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη, λόγω της μείωσης των επενδύσεων και της πτώσης των εξαγωγών. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις συνεχίζουν να εξαρτώνται από την πορεία του τουρισμού φέτος, αλλά και την κατανάλωση. Στο μεταξύ, την επιστροφή κερδών από ελληνικά ομόλογα ύψους 644,42 εκ. ευρώ ενέκρινε ο ESM, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ, να εστιάζει στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

“Η κυβέρνηση εστιάζει σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, με έμφαση στην στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υλοποιήσει με ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, επανέλαβε ότι “εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας”. Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σημείωσε ότι “αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν, αλλά δεν είναι της στιγμής”. Επέμεινε ότι μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή, είναι μονόδρομος η αποπομπή του Νίκου Παππά. Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι έγινε κάτι λάθος.

…Την ίδια ώρα, στην αποπομπή Πέτσα επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι “μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια”.

Αρνητικά τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον έναν χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ. “Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο ‘μαξιλάρι’ είναι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους – Τα γύρισαν όλα ανάποδα μέσα σε έναν μόλις χρόνο”, σημείωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος. “Ο συνδυασμός επικοινωνιακού οίστρου και συντηρητικού συγχρωτισμού είναι γεγονός”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. “Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέο “καμπανάκι” από τον ΠΟΥ, ο οποίος συνέστησε στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, όπως στην Αυστραλία.

…Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, 17 Ουκρανοί κρατούνται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα, κατά παράβαση της ισχύουσας απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Την ίδια ώρα, περιορισμένη είναι η κίνηση των αυτοκίνητων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Και σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες και επισκέπτες, ανάλογα με το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας από την οποία προέρχονται. Υπενθυμίζεται ότι από χθες το πρωί και μέχρι τις 15 Ιουλίου ισχύει απαγόρευση εισόδου Σέρβων πολιτών. “Βασική πηγή ανησυχίας είναι τα εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού από άλλες χώρες” επεσήμανε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά τα περιστατικά συναθροίσεων σε πανηγύρια, τόνισε ότι ίσως θα έπρεπε να επανεξεταστεί το θέμα αυτό, σε σχέση με την τήρηση των μέτρων και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Τη διενέργεια ελέγχου για τη νομιμότητα των δύο συμβάσεων για τον “Μεγάλο Περίπατο” ζητεί η “Ανοιχτή Πόλη” με καταγγελία της στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Η δημοτική παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου υποστηρίζει ότι οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.

Επανέρχεται το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ. Έτσι, τις καθημερινές θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί ως τις 7:30 το απόγευμα και το Σάββατο 9:00 το πρωί με 3:30 μ.μ. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τσεχία – συγκεκριμένα, αναφέρεται η σύγκρουση δύο τρένων στην περιοχή του Κάρλοβι Βάρι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα