back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω ελαστικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό, μέσω Κοινής υπουργικής απόφασης. Έτσι, καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια, ενώ οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εμπορικά κέντρα – παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική για το προσωπικό, όπως επίσης για προσωπικό και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις, που ψηφίζεται αύριο. Σε νέες νομοτεχνικές αλλαγές προχώρησε, στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να ικανοποιήσει νέες ενστάσεις του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με το βάρος της αστικής ευθύνης των διοργανωτών. Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου, καθώς, όπως είπε, “καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα και υπακούει στην κοινή λογική”. “Η Ελλάδα αναστενάζει στα γήπεδα και η δημοκρατία μας στις συγκεντρώσεις”, τόνισε ο υπουργός.

…Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν τις διαδηλώσεις, ενώ στην αυριανή συνεδρίαση αναμένονται και τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. “Για εμάς είναι αιτία πολέμου και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, ακόμα και αν ψηφιστεί αύριο το βράδυ στην Βουλή”, δήλωσε από την Πάτρα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. “Είμαστε λαός της ανυπακοής, μην καταργείτε τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνταγματικής μας ιστορίας”, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω συνέντευξής του στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τη ΝΔ για σχέσεις με συμφέροντα, λέγοντας ότι “όπως είχαμε προβλέψει, είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ”. “Βέβαια, στηρίζονται σθεναρά από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, που επανειλημμένα αποκρύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο”, προσθέτει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

…Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η αντιπαράθεση για τις αποκαλύψεις με Καλογρίτσα και Μιωνή. “Ο κ. Τσίπρας, παίρνοντας αγκαλιά χθες τον κ. Παππά, δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία CCC, η οποία εμπλέκεται σε νομική αντιπαράθεση με τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα, αναφέρει ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη για την επίλυση της αντιδικίας της με την εταιρεία “Τοξότης” και “εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση”.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού προκάλεσε αύξηση του λαθρεμπορίου μασκών, αντισηπτικών και άλλων ιατρικών προϊόντων κακής ποιότητας ή πλαστών, που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες τους, προειδοποιεί σήμερα ο ΟΗΕ. Στη χώρα μας, 4 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαίωσαν οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου. Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα. “Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι ώρα για πανηγύρια. Είναι ώρα ευθύνης γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σας καλώ και παρακαλώ να δείτε τι συμβαίνει γύρω μας στα Βαλκάνια”, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις του Covid-19, που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

…Στο μεταξύ, παρά τη χαμηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία, οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι οι τιμές παραμένουν υψηλές, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχουν ξενοδοχεία που τις έχουν αυξήσει σε σχέση με πέρυσι. Αποτέλεσμα, οι Έλληνες να δυσκολεύονται να κάνουν φέτος διακοπές. Την εικόνα θα μας δώσει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα τη Λιβύη. Εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, θα συμμετάσχουν τα μέλη της Διαδικασίας Βερολίνου, καθώς και η Ελλάδα, το Κατάρ και το Μαρόκο. Η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί από τον ύπατο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σήμερα το βράδυ πιστώνονται τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να προσεγγίζει τα 143 εκ. ευρώ.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον 58 οι νεκροί στην Ιαπωνία, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις από το σαββατοκύριακο, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στη Ριζούπολη θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου, στις 26 του μήνα στις 9:00 το βράδυ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα