back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στα 33 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοιού,εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622.

Περαιτέρω ελαστικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό. Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια, ενώ οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εμπορικά κέντρα – παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική για το προσωπικό, όπως επίσης για προσωπικό και επιβάτες στα ΜΜΜ.
. Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, πάντως, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Σε λίγη ώρα ξεκινά στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Novartis, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την οποία, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι «αξιωματούχοι» που αναφέρονται είναι πολιτικά πρόσωπα. «Ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά» σημειώνει το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στον αντίποδα πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι από τη μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου στη σελ. 30 δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Στο κείμενο των 73 σελίδων αποσαφηνίζεται πως οι αναφορές σε “αλλοδαπούς αξιωματούχους” αφορούν εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις αποκαλύψεις με Καλογρίτσα και Μιωνή, με απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας περί “βαθιάς πληγής στη Δημοκρατία” λόγω των καταγγελιών του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα. Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθετεί τους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία ο οποίος, όπως λέει, μέχρι χθες χαρακτηριζόταν από τη ΝΔ “απατεώνας” και “αναξιόπιστος”. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για το ποια είναι τα στελέχη της ΝΔ που φέρονται να εμπλέκονται στις υποθέσεις με τον κοριό της ΕΥΠ αλλά και αν “θα τους διώξει ή θα τους καλύψει”.

Εκατοντάδες κλοπές κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας είχαν διαπράξει δύο συμμορίες πορτοφολάδων που εξάρθρωσε η Αστυνομία.
Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν 36 άτομα (οι 35 από Αλβανία και Ρουμανία και ένας Έλληνας) ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα 23 αλλοδαπούς.

Επέστρεψε η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη το ποσό που δόθηκε στον όμιλο από την κρατική καμπάνια για τον νέο κορονοϊό. “Δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων και επιπροσθέτως, θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με την προτροπή προς την κυβέρνηση το επιστραφέν ποσό να διατεθεί στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τη δημοσιοποίηση της λίστας της ντροπής, έρχεται και η Alter Ego να επιστρέψει τα χρήματα καταγγέλλοντας μάλιστα αδιαφανείς διαδικασίες.Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πέτσας δεν είναι πλέον μόνο βαριά εκτεθειμένοι, αλλά και καταγέλαστοι, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια καλεί η Ανοιχτή Πόλη. ” Το νομοσχέδιο θίγει τον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατίας με τρόπο που είναι πρόδηλα αντισυνταγματικός” υποστηρίζει η δημοτική παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου.

Το βράδυ πιστώνονται τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να προσεγγίζει τα 143 εκ. ευρώ.

Στη διεθνή επικαιρότητα.. Χωρίς να κατονομάσει κάποια χώρα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αποστολή εξελιγμένου εξοπλισμού αλλά και τους μισθοφόρους που εμπλέκονται σε μάχες στη Λιβύη.Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την ανασύνταξη των στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την πόλη Σύρτη, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο μεταξύ της Τρίπολης στα δυτικά και της Βεγγάζης στα ανατολικά.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα