back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στα 33 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα 21 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622.

Περαιτέρω ελαστικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια, ενώ οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εμπορικά κέντρα. Παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική για το προσωπικό, όπως, επίσης, για προσωπικό και επιβάτες στα ΜΜΜ.

Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, πάντως, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός, η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Novartis, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.  Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την οποία, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι «αξιωματούχοι» που αναφέρονται είναι πολιτικά πρόσωπα.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζουν ότι από τη μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου στη σελ. 30 δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Στο κείμενο των 73 σελίδων αποσαφηνίζεται πως οι αναφορές σε “αλλοδαπούς αξιωματούχους” αφορούν εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές.

Επέστρεψε η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη το ποσό που δόθηκε στον όμιλο από την κρατική καμπάνια για τον κορονοϊό. “Δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων και, επιπροσθέτως, θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με την προτροπή προς την κυβέρνηση το επιστραφέν ποσό να διατεθεί στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Την δέσμευση ότι η κοινωνική πρόνοια θα ενισχυθεί, με έμφαση στις υπηρεσίες που μεριμνούν για τα παιδιά, ανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, το οποίο μπορεί να συνδέσει γρήγορα παιδιά με γονείς που θέλουν να τους προσφέρουν τη θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Το φράγμα των 3 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 ξεπέρασαν συνολικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ήτοι αναλογεί στη χώρα το ¼ των παγκόσμιων κρουσμάτων. 60.000 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ξεπερνά τις 131.000 ο συνολικός αριθμός των νεκρών.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα