back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έναρξη θερινών προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (1 – 17 Ιουλίου 2020)

Θερινά δια ζώσης

346 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από την Ελλάδα και την Κύπρο θα συμμετάσχουν στα θερινά δια ζώσης προγράμματα του Κέντρου, από 1 έως 17 Ιουλίου.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη (Κολλέγιο Ανατόλια) και την Αθήνα (OTEAcademy).  Οι μαθητές θα εξερευνήσουν και θα διαλευκάνουν εγκλήματα σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους του CSI (Crime Scene Investigation), θα γνωρίσουν τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, την Κρυπτολογία, την Επιχειρηματικότητα, τη Θεωρία Παιγνίων, τις Θεμελιώδεις Αρχές της Ψυχολογίας, τις Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, και πολλά άλλα συναρπαστικά μαθήματα.

(CTY) Greece

Ψηφιακό Θερινό Πρόγραμμα

Εισαγωγή νέου εξ αποστάσεως προγράμματος «CTY Greece Digital Program» 6-17 Ιουλίου 2020

Επιπλέον, 118 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου θα παρακολουθήσουν το μάθημα της επιλογής τους στο Ψηφιακό Θερινό Πρόγραμμα, διαδικτυακά μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (CTY Greece Digital Program) με συμμετοχή σε ομαδικές και εξατομικευμένες δραστηριότητες που βασίζονται στην ενεργό και βιωματική μάθηση, στα εικονικά εργαστήρια, στη μελέτη αλλά και στη διασκέδαση.

Το Ψηφιακό Θερινό Πρόγραμμα περιλαμβάνει, για το φετινό καλοκαίρι, τα μαθήματα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, των Συνδυαστικών Μαθηματικών, τους Γλωσσικούς Πειραματισμούς (Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής), της Ψυχολογίας των Ανθρώπινων Σχέσεων, κ.ά. 

EGift: Δωρεάν online πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς

Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών οργανισμών μεταξύ των οποίων και το CTY Greece, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ μία δωρεάν online πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η πλατφόρμα παρέχει πλούσιο περιεχόμενο εστιασμένο σε θέματα χαρισματικότητας και προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και τη μεθοδολογία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να διακρίνουν, να προσεγγίζουν και να υποστηρίζουν τους χαρισματικούς μαθητές μέσα στις τυπικές τάξεις τους. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσα από τον ιστότοπο https://highability.eu/ .

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα