back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ένα αντισηπτικό και ταυτόχρονα καλλυντικό σπρέι χεριών το οποίο αδρανοποιεί τον κορονοϊό αλλά και μία αντιγηραντική αντιοξειδωτική κρέμα προσώπου η οποία προστατεύει από την μπλε ακτινοβολία (blue light) δημιουργήθηκαν με την χρήση νανοτεχνολογίας και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Nanotexnology 2020, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. 

Το αντισηπτικό σπρέι χεριών κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την εταιρία νανοϊατρικής BL Nanobiomed και εκτός από τις ουσίες που περιέχουν τα συνήθη αντισηπτικά περιέχει και αντιμικροβιακά νανοσωματίδια, τα οποία δεσμεύουν και αδρανοποιούν τον κορονοϊό.

Η κρέμα 24ωρης χρήσης η οποία έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα προστατεύει και από την μπλε ακτινοβολία την οποία εκπέμπουν οι οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και των τηλεοράσεων, δημιουργήθηκε από την ίδια εταιρεία νανοϊατρικής με τη χρήση της νανοτεχνολογίας.

Και τα δύο αυτά προϊόντα αναμένεται να πιστοποιηθούν τους προσεχείς μήνες προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν στον ΕΟΦ και να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Nanotexnology 2020

Στην έκθεση τεχνολογίας αιχμής, που θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Nanotexnology 2020 στη Θεσσαλονίκη, από τις 6 έως και τις 10 Ιουλίου, είναι σημαντική η ελληνική παρουσία. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά μοναδικές ελληνικές τεχνολογικές κατασκευές με τη χρήση τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκών, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη σύμπραξη ελληνικών καινοτόμων εταιρειών.  Πρωτοπόρες εταιρείες, πολλές από αυτές με έδρα τη Θεσσαλονίκη , μέλη του δυναμικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A) θα εκθέσουν για πρώτη φορά εφαρμογές που αφορούν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των εύκαμπτων ηλεκτρονικών (αισθητήρες, wealables, φωτισμός, οθόνες, δομικά υλικά, συστήματα θέρμανσης και ψύξης κ.ά). Παράλληλα θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστασίας από τον COVID 19 όπως nano-μάσκες , νανοφίλτρα κ.ά.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα