back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση μελών της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, της ΠΟΕ ΟΤΑ, εργατικών κέντρων , ομοσπονδιών και συλλόγων εργαζομένων της περιφέρειας Αττικής, έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί σε δύο συνεδριάσεις.

Οι διαδηλωτές σιγά – σιγά αποχωρούν ενώ συνεργεία του δήμου πραγματοποίησαν καθαρισμό στην λεωφόρο Αμαλίας. Αυτή την ώρα δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία οι δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί για περίπου μια ώρα.

Στο κεντρικό πανό της Αδεδυ κυριάρχησε το σύνθημα: « το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά- όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων». Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού για την Πέμπτη 9η Ιουλίου 2020 στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί από την ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Μια ώρα αργότερα, για το ίδιο θέμα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων».

Την Πέμπτη 9η Ιουλίου 2020 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Μια ώρα αργότερα, για το ίδιο θέμα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ.

Κώστας Κορέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα