back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, εν μέσω αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το ΚΙΝΑΛ, αν και προανήγγειλε υπερψήφιση επί της αρχής, ζητά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του διοργανωτή. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται και τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα. Στις απογευματινές συγκεντρώσεις καλούν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι μεταφέρει την κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των εμπόρων της πόλης πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες.

Αναφερόμενος στα συνθήματα στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου, είπε ότι αντιγκράφιτι σημαίνει πως μπορείς πολύ γρήγορα και εύκολα να τις καθαρίσεις.

Ως προς το κόστος, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ο συνολικός εξοπλισμός έχει την προοπτική και τις εγγυήσεις να διατηρηθεί για 15 χρόνια. “Το αισθητικό” όπως είπε “είναι κάτι το υποκειμενικό, κύριο κριτήριο ήταν η λειτουργικότητα και η ασφάλεια”, ενώ για τα χρώματα του Περιπάτου σημείωσε ότι επιλέχθηκαν για λόγους οδικής ασφάλειας, αφού έπρεπε να είναι έντονα και ευδιάκριτα.

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές για την αύξηση των ασθενών με κορωνοιό στα Βαλκάνια, που ανεβάζει και τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Έχουμε σαφή έξαρση στα γειτονικά μας βαλκανικά κράτη με τις επιπτώσεις που έχει αυτό για μας, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Σχετικά με την μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, είπε ότι οι κλιματικές συνθήκες που έχουμε τώρα στην Ελλάδα δεν ευνοούν τη μετάδοση αερογενών ιογενών λοιμώξεων.

Δεύτερη επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται εντός της ημέρας, μετά την απόφαση να ενταχθεί και η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα της χώρας.

Αυτό σημαίνει πως όποιος θα ταξιδεύει για το Βέλγιο θα υποβάλλεται σε τεστ και θα μπαίνει σε καραντίνα.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοιού δήλωσε πάντως ότι για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες δεν θα πρέπει να συμβουλεύονται τις λίστες, καθώς θα ανανεωθούν.

Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Περισσότεροι από 546 χιλιάδες οι νεκροί. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο περισσότερα από 60.000 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ σημειώθηκαν 833οις θάνατοι. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ξεκινά το δεύτερο lockdown.

Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες ανταποκριτές ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στην Άγκυρα.

Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών και των Υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, η οποία θα υπογραφεί άμεσα.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους.

Πενήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχώρησαν από τη χώρα μας για Πορτογαλία και Φινλανδία. Το ρεπορτάζ έχει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Τη δυνατότητα εξαργύρωσης ως τις 17 Ιουλίου των εισιτηρίων των παραστάσεων που ακυρώθηκαν ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο. Οι θεατές θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία στο κτίριο Τσίλερ, καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κρατήσουν τα εισιτήρια τους και να τα χρησιμοποιήσουν για τις παραστάσεις της νέας χειμερινής σεζόν.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 32 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα