back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πλήθος αντιδράσεων για το νομοσχέδιο αναφορικά με τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Το ΚΙΝΑΛ, αν και προανήγγειλε υπερψήφιση επί της αρχής, ζητά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του διοργανωτή. Στις 12.30 η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί στις 12:15

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα στα Προπύλαια από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στις 8 το βράδυ συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

“Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,. Όπως τόνισε μεταφέρει την κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των εμπόρων της πόλης ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες.

Αναφερόμενος στα συνθήματα στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι αντιγκράφιτι σημαίνει πως μπορείς πολύ γρήγορα και εύκολα να τις καθαρίσεις.

Αναφορικά με το κόστος επανέλαβε ότι ο συνολικός εξοπλισμός έχει την προοπτική και τις εγγυήσεις να διατηρηθεί για 15 χρόνια. “Το αισθητικό” όπως είπε “είναι κάτι το υποκειμενικό, κύριο κριτήριο ήταν η λειτουργικότητα και η ασφάλεια”..

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, για την αύξηση των ατόμων που ασθενούν από κορoνοϊό στα Βαλκάνια, γεγονός που μεταφράζεται και σε αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας.

“Έχουμε σαφή έξαρση στα γειτονικά μας βαλκανικά κράτη με τις επιπτώσεις που έχει αυτό για μας”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Σχετικά με την μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, είπε ότι οι κλιματικές συνθήκες που έχουμε τώρα στην Ελλάδα δεν ευνοούν τη μετάδοση αερογενών ιογενών λοιμώξεων.

Σε επικοινωνία από χθες οι ελληνικές αρχές με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση να ενταχθεί και η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα των Βρυξελλών, μαζί με άλλες 6 χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος θα ταξιδεύει για το Βέλγιο θα υποβάλλεται σε τεστ και θα μπαίνει σε καραντίνα. Σήμερα θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία για το ζήτημα, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού, τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες δεν θα πρέπει να συμβουλεύονται τις συγκεκριμένες λίστες, καθώς αυτές θα ανανεωθούν.

Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Περισσότεροι από 546 χιλιάδες οι νεκροί. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο περισσότερα από 60.000 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ σημειώθηκαν 833οις θάνατοι. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από σήμερα και για 6 εβδομάδες το δεύτερο lockdown.

Στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου αναμένεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος. Ήδη όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση των δοκιμών του σε ηλικιωμένους και σε παιδιά.

Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες ανταποκριτές ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στην Άγκυρα.

Οριακά κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος…

«Δεν θα πόνταρα τα πάντα στην 18η Ιουλίου» δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ , χαμηλώνοντας τον πήχυ των προσδοκιών για συμφωνία επί του Ταμείου Ανάκαμψης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Σε συνέντευξή της στους Financial Times, αναφέρει ότι θα περίμενε ως τα τέλη του μήνα για να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης που γνωρίζει η ΕΕ στην ιστορία της, εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα θα αναλύσουν την δημοσιονομική κατάσταση στην Ένωση.

Έως τις 17 Ιουλίου θα μπορεί το κοινό να εξαργυρώσει τα εισιτήρια των παραστάσεων που ακυρώθηκαν, ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο. Οι θεατές θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία στο κτίριο Τσίλερ, καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κρατήσουν τα εισιτήρια τους και να τα χρησιμοποιήσουν για τις παραστάσεις της νέας χειμερινής σεζόν.

“Μαμά σ’ αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός”, ακούγεται να λέει ο Τζορτζ Φλόιντ σε νέο βίντεο που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα για τα τελευταία λεπτά της ζωής του.

Πρόκειται για οπτικό υλικό από την κάμερα που είχε στο κράνος του ο πρώην αστυνομικός και κατηγορούμενος για το θάνατό του, Ντέρεκ Σόβιν.

Σε αυτό, ακούγεται να λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πάνω από 20 φορές, ενώ ο Σόβιν του απαντά “τότε σταμάτα να μιλάς και να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο”.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 32 βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα