back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

«Για τη χώρα μας, που δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια και κρατήθηκε όρθια, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την ευρωπαϊκή της ένταξη, η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία, να αναδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και πρόοδο και να συμβάλει, ειδικά τώρα, στη σφυρηλάτηση της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας και την έξοδο από μια ακόμα κρίση», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στην κεντρική εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός.

Νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με φόντο τη Novartis.Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Novartis. Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την οποία, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι «αξιωματούχοι» που αναφέρονται είναι πολιτικά πρόσωπα.. Για “σκευωρούς χαμένους στην μετάφραση”, κάνει λόγο η ΝΔ, η οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι “απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα. «Η ΝΔ μέσω “πηγών της” για άλλη μια φορά επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάγκη άμεσου τερματισμού των έξωθεν παρεμβάσεων και της πιστής τήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην παρέμβαση του, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στα 33 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622.
Στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, αναμένεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η γ’ φάση των δοκιμών του σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Εξήγησε δε, ότι οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%, ποσοστό καλύτερο από εκείνο του εμβολίου της γρίπης

Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια, ενώ οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εμπορικά κέντρα. Παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική η μάσκα για το προσωπικό, όπως επίσης, για προσωπικό και επιβάτες στα ΜΜΜ.

Τη δέσμευση ότι η κοινωνική πρόνοια θα ενισχυθεί, με έμφαση στις υπηρεσίες που μεριμνούν για τα παιδιά, ανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, το οποίο μπορεί να συνδέσει γρήγορα παιδιά με γονείς που θέλουν να τους προσφέρουν τη θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στην αθλητική σας ενημέρωση.. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 2-4 τον Αρη στο Χαριλάου, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.Στο 0-0 έμειναν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στην Τούμπα.Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα