back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Μπακογιάννη για τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας

Διαβάστε επίσης

Απάντηση για την απόφαση να απομακρυνθούν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από δημοτικές παρατάξεις, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

“Άκουσα διάφορα εντυπωσιακά για τη πλατεία Βικτωρίας. Αν σας άκουγε κανείς θα έλεγε ότι τα παγκάκια είναι πιο σημαντικά για εσάς από ότι είναι οι άνθρωποι. Είτε είναι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να πάνε να κοιμηθούν εκεί είτε είναι οι άνθρωποι που ζουν εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να παρασύρεστε από ρητορικά σχήματα τα οποία ταιριάζουν πιο πολύ στο facebook ή στο twitter από ό,τι σε μία ζντανή συζήτηση.

Η ουσία είναι ότι εδώ έχουμε έναν πραγματικό κόσμο που ζητά μια πραγματική λύση. Ποια είναι η πρόταση ρωτώ την Ανοιχτή Πόλη- διοτι έχει παράδοση στην πόλη και επίσης έχει κυβερνητική εμπειρία- ποια είναι η πρόταση πέρα από το να πάμε να δημιουργήσουμε 4-5 hot spots περιφερειακά της πλατείας Βικτωρίας. Ποιο είναι αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε.

H κ. Δασκαλάκη αναφέρθηκε στο τι κάνει ο Δήμος Αθηναίων, αναφέρθηκε στο ρόλο που έχουμε στον Ελαιώνα που για πρώτη φορά έχουμε το 50% της διαχείρισης του κάμπ. Δεν αρκούμαστε απλώς στην παραχώρηση της γης και στο να μαζεύουμε τα σκουπίδαι . Έχουμε ρόλο, έχουμε λόγο. “Τρέχουμε” δράσεις, γίνεται προπαθεια με διεθνείς οργανισμούς. Ας μιλήσουμε κάποια στιγμή ουσιαστικά και μη μένει η συζήτηση μόνο στα παγκάκια”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα