back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τα παγκάκια θα επιστρέψουν στην πλατεία Βικτωρίας»

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση για τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας και τους πρόσφυγες που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή, έκαναν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Ευγένιος Κολλάτος και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη, αντίστοιχα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι τα παγκάκια θα επιστρέψουν και η πλατεία θα φωτιστεί και θα επισκευαστεί ενώ η κ. Δασκαλάκη σημείωσε ότι κανένας από τις πρόσφατες προσφυγικές ροές δεν έχει μείνει στην πλατεία πάνω από 48 ώρες.

Ευγένιος Κολλάτος: Η πλατεία θα παραδοθεί στους κατοίκους

“Η πλατεία Βικτωρίας είναι μια πλατεία σύμβολο, ένα σύμβολο γειτονιάς. Τους δέκα αυτούς μήνες κάναμε -εντός εισαγωγικών- σπασμωδικές κινήσεις. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια πλατεία αξιοπρεπή. Τώρα το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατεία ξεχωριστή. Τά παγκάκια φύγανε, θα επισκευαστούν και θα ξαναμπούν, ο φωτισμός έγινε led, θα την κάνουμε μέρα, το επόμενο διάστημα θα μπουν τα συνεργεία τοy δήμου να επισκευάσουν την πλατεία και να την παραδόσουν στους κατοίκους”.

Μελίνα Δασκαλάκη: Στήνουμε μηχανισμό ένταξης των προσφύγων

“Ο δήμος από τις πρώτες μέρες των καινούργιων προσφυγικών ροών αμέσως συνέδραμε 400 ανθρώπους τους οποίους στέγασε και σιτίζει με υπεράνθρωπες δυνάμεις. Ο δήος κινητοποιεί όλο τον μηχανισμό και επιπλέον, στήνει κι έναν μηχανισμό ένταξης των προσφύγων για να περάσουν στο επόμενο στάδιο που είναι ένα ενταξιακό στάδιο. Στην πλατεία Βικτωρίας αυτό που έχει συμβεί είναι ότι υπάρχουν διαρκείς ροές, συστηματικές από τα νησιά προς την ενδοχώρα, που όλες περνούν από την Αθήνα, όλες περνούν από εδώ. Δεν ξέρω ποιος είναι ο αριθμός αυτών που έχουν περάσει αυτό τον μήνα αλλά καμία ομάδα αυτών των ανθρώπων δεν έχει μείνει στην πλατεία πάνω από δύο μέρες. Κι αυτό, δεν γίνεται μαγικά, γίνεται με την συνδρομή και διεθνών οργανισμών και της κυβέρνησης η οποία μας έχει βοηθήσει. Σήμερα το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας ήταν 20 άνθρωποι το πολύ”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα