back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84 ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ: «Ο,τι κάνουμε είναι για εμάς, όχι για εκείνον. Για να νιώθουμε καλύτερα»

Διαβάστε επίσης

Με μια συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο απόντα, αλλά πάντα παρόντα Θάνο Μικρούτσικο, που θα επαναληφθεί και αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου, ανοίγει τις πύλες του το Ηρώδειο για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι. Δύο βραδιές, φόρος τιμής στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική σκηνή του τόπου, αλλά και ένα κομμάτι της συλλογικής μας ιστορίας

Θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια που έγραψε για το θέατρο με ερμηνευτές τους Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσουν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Φοίβος Δεληβοριάς. H μουσική διεύθυνση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου και η σκηνοθετική επιμέλεια της κόρης του, Σεσίλ Μικρούτσικου.

Πέρασαν κιόλας 7 μήνες απουσίας του, αλλά για την οικογένεια και όλους όσοι τον ζούσαν από κοντά, λογίζονται σαν μέρες. Αλλωστε γι αυτό, η γυναίκα του Μαρία Παπαγιάννη και τα παιδιά του μαζί με στενούς φίλους έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν ιδέες για την προώθηση των έργων του με παραστάσεις και τον χειμώνα.

«Ο,τι κάνουμε είναι για εμάς, όχι για εκείνον. Για να νιώθουμε καλύτερα.Ο Μικρούτσικος αγαπούσε το θέατρο και έντυσε με τη μουσική του 82 παραστάσεις – από αρχαίο δράμα, όπερα μέχρι μιούζικαλ, καμπαρέ, επιθεωρήσεις και θέατρο για παιδιά» λέει ο Οδυσσέας Ιωάννου στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Αλλωστε όπως είχε γράψει ο ίδιος «:… είναι αδιάρρηκτη η σχέση μουσικής και παράστασης» και η δική του γκάμα εκτεινόταν απ τον Αριστοφάνη και τους αρχαίους τραγικούς, μέχρι τον Σαίξπηρ, όπως και σύγχρονους δραματουργούς όπως ο Μπέρτολντ Μπρέχτ και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

«Για αυτές τις δύο βραδυές στο Ηρώδειο, επιλέξαμε 22 τραγούδια, που δραπέτευσαν από τη σκηνή και μπήκαν στις καρδιές του κόσμου.Η «Ελένη» και το «Γράμμα» από μια θεατρική παράσταση του Μπάμπη Τσικληρόπουλου με τους Θανάση Βέγγο και Νίκο Ρίζο, το «Μηδέν», το «Άννα, μην κλαις», την «Μπαλάντα του ξεσηκωμού» και άλλα από ιστορικές παραστάσεις όπως το «Βίκτωρ Βικτώρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, η «Ειρήνη» με την υπογραφή του Σπύρου Ευαγγελάτου και πολλές ακόμη.» καταλήγει ο Οδυσσέας Ιωάννου.

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα