back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Πούντα Ζέζα, στον δήμο Λαυρεωτικής. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά 4 οικισμοί, οι Καμάριζα, Σούνιο, Αγριλέτζα και Άγιος Γεράσιμος και απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση.Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή ανάμεσα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, στη Λοκρίδα της Φθιώτιδας, λόγω και της ύφεσης του ανέμου. Σε εξέλιξη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεσσηνία, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης – δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ενας άνδρας έχει διασωληνωθεί και μία γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την πρωτοφανή επίθεση με τσεκούρι στην Εφορεία Κοζάνης. Άλλες δύο γυναίκες ελαφρά τραυματίες. Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος συνελήφθη, εισέβαλε στην Εφορεία κι άρχισε να χτυπάει στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο Τμήμα Εισοδήματος, προτού αφοπλιστεί και ακινητοποιηθεί από τον Προϊστάμενο του Τμήματος και έναν ακόμη άνδρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

“Είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο”, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δις ευρώ. Υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει αβέβαιη και γι’ αυτό η στήριξή της θα πρέπει να είναι ισχυρή και στοχευμένη. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της, με το βασικό επιτόκιο της να παραμένει στο 0% και το επιτόκιο καταθέσεων να παραμένει στο -0,5%. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων, ύψους 1,35 τρις ευρώ.

…Για το ενδεχόμενο αποτυχίας να υπάρξει λύση αύριο προειδοποίησε, την ίδια ώρα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. “Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει για άλλη μια φορά πολύ λίγα, πολύ αργά”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Ο Πρωθυπουργός να μην δεχθεί δυσμενείς συμβιβασμούς για την Ελλάδα αύριο”, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Επιστρέφει κάθε Τρίτη, στις 6:00 το απόγευμα η ενημέρωση για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν τον νέο κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά πρόκειται για μεμονωμένες απόψεις μελών της Επιτροπής. Ο κ. Πέτσας ανέφερε, επίσης, ότι λόγω των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων της Σουηδίας, οι απευθείας πτήσεις ξεκινούν νωρίτερα, από τις 20 Ιουλίου.

…Για “επανεκκίνηση του τουρισμού δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό” κατηγόρησε από τη Ζάκυνθο την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Έκρουσε, τέλος, των κώδωνα για “διπλό κίνδυνο”, τόσο για τον τουρισμό που, όπως είπε, “καρκινοβατεί”, όσο και για ενδεχόμενη “αναζωπύρωση της επιδημίας”. “Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τ’ αλλότρια”, απαντά, μέσω Twitter, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

…Στο μεταξύ, αύξηση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που πλέον διαμορφώνεται στα 35 κρούσματα ανά ημέρα από 25 στην προηγούμενη έκθεση καταγράφει η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορονοϊό, κατά το διάστημα 8-15 Ιουλίου. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, ο επιδημιολογικός δείκτης Rt βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1, στο 0,4.

…Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού: Το 1 εκ. πλησιάζουν τα κρούσματα στην Ινδία, λόγω της αύξησης που παρατηρείται στις αγροτικές περιοχές. Σε καραντίνα εκ νέου το ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ. Απαγορεύει η Ιταλία την είσοδο σε ταξιδιώτες από Σερβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο. Φόρο τιμής στις 28.400 νεκρούς από τον κορονοϊό και στους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας απέτισε σήμερα η Ισπανία, σε ειδική τελετή στη Μαδρίτη, με επικεφαλής τον βασιλιά Φελίπε. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στη Γαλλία, μετά τις ενδείξεις για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Αντιμέτωπη με ένα κακούργημα και 5 πλημμελήματα για τους δικονομικούς χειρισμούς στη υπόθεση της Novartis η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που είχε στα χέρια της τα πορίσματα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που διενεργούσαν την έρευνα, τάχθηκε με την κρίση του Ευάγγελου Ζαχαρή και άσκησε σε βάρος της κ. Τουλουπάκη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε, επίσης, προκαταρκτική έρευνα για τους κ.κ. Ράικου, Αγγελή, Μανιαδάκη, Φρουζή και Μανία, όπως είχε εισηγηθεί ο έτερος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία φωτογραφία η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Repubblica. Εμφανίζεται η σορός μετανάστη, που έχει εν μέρει καλυφθεί από φουσκωτή βάρκα. Το πτώμα του άτυχου αυτού άνδρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ Seabird, βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες, χωρίς να το έχει ανασύρει κανείς.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα