back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων για τα γεγονότα στην Πλατεία Βικτωρίας

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, οι δημοτικές παρατάξεις προέβησαν στις ακόλουθες ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος στοχοποίησε χτες τη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 Ελευθερία Κουμάντου. Οι αναρτήσεις της σχετικά με την ολιγάριθμη συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος πλάι στον κ. Κασιδιάρη, δεν ήταν της αρεσκείας του. Η επίθεση είναι σύμπτωμα της αντίληψης που τρέφει ο βουλευτής για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης.

Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές συνάξεις δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της απουσίας μέριμνας για τη στέγαση και ένταξη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις δομές φιλοξενίας, ούτε συνεισφέρουν στην υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι, οι οποίοι θέλουν μια βιώσιμη λύση που να σέβεται την περιοχή τους και τα δικαιώματα των προσφύγων, ήταν ηχηρά απόντες από το ραντεβού του μίσους.

Η μισαλλοδοξία και η λογοκρισία της ενημέρωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας. Η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε μια πόλη ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ανοιχτή Πόλη, όπως οφείλει και κάθε δημοτική παράταξη, θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και εργαλειοποίησης ακροδεξιών μισαλλόδοξων ανακλαστικών. Θα αγωνιστούμε να αποκλείσουμε το μίσος από κάθε γειτονιά. Επόμενη στάση Δημοτικό Συμβούλιο.

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84

Δε φοβίζει κανέναν ο βουλευτης Μπογδάνος με την σημερινή θλιβερή προσπάθεια του, που με λεονταρισμούς μεσω twitter έσπευσε να δώσει για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια της σχολής δημοσιογραφίας που ο ίδιος υπηρετούσε επί σειρά ετών, επιτιθέμενος σε δημοσιογράφο του Ρ/Σ Αθήνα 9.84 χαρακτηρίζοντας ως ”απόλυτα ψευδές και απαραδεκτα μεροληπτικό” το ρεπορταζ της δημοσιογραφου Ελευθεριάς Κουμάντου, καλώντας την διοίκηση του σταθμού να ”διευκρινίσει κατα πόσον υιοθετει” το ρεπορταζ, απειλώντας παραλληλα για παρουσία (;) του στο Δημοτικό συμβούλιο.

Οι μεθοδεύσεις θα πέσουν στο κενό. Όσο κι αν θέλουν οι “Μπογδάνοι” να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους και να χρησιμοποιούν ό,τι θεωρούν “δικά τους εργαλεία” γι’ αυτό το σκοπό, ο λαός της Αθήνας, έχει πείρα και γνώση, γνωρίζει τι γίνεται στις γειτονιές του. Θα δυναμώσει την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίση, πόλεμο και προσφυγιά, για να δυναμώσει η φιλία ανάμεσα στους λαούς, για να απομονωθούν οι φασίστες και η εγκληματική ιδεολογία τους που προκαλεί την εγκληματική δράση τους.

Υπερασπιζόμαστε αυτονόητα το δικαίωμα κάθε εργαζομένου στα ΜΜΕ να ονομάζει τους φασίστες “φασίστες” και να μην περιμένει την έγκριση κανενός “Μπογδάνου”, για να ενημερώσει για τα αίσχη τους.

Ανακοίνωση του συνδυασμού Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος αφού επιχείρησε να εμφανιστεί πρωτοστάτης στο πλευρό των ελάχιστων γνωστών ακροδεξιών ρατσιστών της περιοχής Πλ.Βικτωρίας και Αμερικής στην αποτυχημένη φασιστοσύναξη την Τετάρτη 15 Ιούλη, αφού μάλιστα οι οπαδοί του υπόδικου Κασιδιάρη τον έλουσαν δεόντως και παρίστανε ότι έβρεχε, αποφάσισε να στοχοποιήσει την δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84 Ελευθερία Κουμάντου!

Ο ακροδεξιός κατήφορος Μπογδάνου δεν έχει όριο πάρα μόνο τις μεθόδους Γκέμπελς. Είναι μια χυδαία προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και λογοκρισίας των δημοσιογράφων.

Σε αυτή την κακοστημένη ρατσιστική σύναξη , οι φασίστες είχαν την στήριξη της Αστυνομίας και προσπάθησαν αποτυχημένα να επιβάλουν με την βία των ΜΑΤ στο δημοκρατικό κόσμο της γειτονιάς. Το βίντεο της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου που καταγράφει την αστυνομική βία κατά των συλληφθέντων δείχνει την αφοσίωση της στην αλήθεια.

Αυτά ενοχλούν τον Μπογδάνο που μετά την εκλογή του στη Βουλή έχει αναλάβει εργολαβικά την ανασύνταξη των ρατσιστικών “επιτροπών κατοίκων” στην Αθήνα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μετά το φιάσκο της απόπειρας κλεισίματος του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, θα κουβαλήσει τώρα στην πλάτη του και τους διοργανωτές φασιστοσυνάξεων μίσους στις γειτονιές.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΗΕΑ και οι δημοτικές κινήσεις πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της προσπάθειας Μπογδάνου να φιμώσει και να χειραγωγήσει την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων αντιφασιστών και θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε οι γειτονιές μας να είναι γέφυρες αλληλεγγύης, κοινών αγώνων για άσυλο, στέγη, δουλειά για όλους και όχι ορμητήρια μίσους σαν και αυτά που προωθούν οι ρατσιστικές “επιτροπές κατοίκων” των φασιστοειδών.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα