back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν σε μία ώρα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στόχος η εξεύρεση συμφωνίας για τη μορφή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου πενταμερής συνάντηση για την τουρκική προκλητικότητα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του ιδίου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Εν τω μεταξύ αμφίβολη εκτιμάται η ολοκλήρωσή της Συνόδου έως αύριο. Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις το πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθούν την Κυριακή χωρίς συμφωνία με μία ακόμη Σύνοδο να προγραμματίζεται στο τέλος Ιουλίου οπότε και τα 27 κράτη-μέλη να πουν το ΝΑΙ.

«Η πίεση να υπάρξει συμφωνία είναι μεγάλη, αλλά όχι συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε ανώτατη κοινοτική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία τόνισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το Μήνυμα ότι είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο απέστειλε χθες στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία.

Περισσότεροι από 585.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανά τον κόσμο από Covid-19. Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ινδία.

Στο μέγιστο δυνατό επίπεδο είναι η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, βεβαιώνουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Την ίδια ώρα ο υπ Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, που εκδηλώνεται με συστηματικές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εφοριακούς στην Κοζάνη μετά την χθεσινη επίθεση με τσεκούρι. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο από τους τρεις τραυματίες Συνελήφθη ο δράστης.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 ως την λήξη της βάρδιας διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Παράλληλα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μετά το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Περίπου στη μία μετά το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρατείνεται έως τις 20 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων.

Σε έργο φάντασμα κινδυνεύει να μετατραπεί η επέκταση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά αφού 11 χρόνια μετά τον διαγωνισμό το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί; Το ρεπορταζ ετοίμασε ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος …

Ένας άνδρας 73 ετών σκοτώθηκε από άνδρες της καναδικής αστυνομίας μερικές ώρες αφού αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα σε παντοπωλείο, μετέδωσε η δημόσια καναδική τηλεόραση, CBC.

Η Twitter αποκάλυψε αργά χθες το βράδυ πως χάκερ έβαλαν στόχο 130 λογαριασμούς στη διάρκεια κυβερνοεπίθεσης που πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδ στα προφίλ πολλών προσωπικοτήτων και οργανώσεων.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Τζο Μπάιντεν, η Κιμ Καρντάσιαν, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα