back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τη χρυσή τομή για τη μορφή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, θα αναζητήσουν οι 27 ηγέτες των κρατων μελών της ΕΕ στην κρίσιμη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο σταθερή. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη σύνοδο.

Οι διαφορές παραμένουν ακόμα πολύ μεγάλες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις σε αυτό το συμβούλιο, τόνισε προσερχόμενη η Αγκελα Μέρκελ. Η παρούσα κατάσταση απαιτεί περισσότερη αλληλεγγύη, η δήλωση Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης προσερχόμενος στη Σύνοδο τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σήμερα .

Τη διαφωνία του με κάποιους απ τους όρους του ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασε προσερχόμενος ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις . Όπως είπε η νέα πρόταση του Σαρλ Μισέλ είναι καλύτερη, ωστόσο και με αυτήν υπάρχει πρόβλημα τόνισε.

Η ολοκλήρωσή ωστόσο της Συνόδου έως αύριο -βάσει του αρχικού προγραμματισμού- εκτιμάται ως αμφίβολη, καθώς σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές οι διαπραγματεύσεις το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθούν την Κυριακή χωρίς συμφωνία και με μία ακόμη Σύνοδο να προγραμματίζεται για το τέλος Ιουλίου οπότε και τα 27 κράτη-μέλη να συμφωνήσουν.

«Η πίεση να υπάρξει συμφωνία είναι μεγάλη, αλλά όχι συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε ανώτατη κοινοτική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 

Είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο, το μήνυμα που απέστειλε χθες στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου πενταμερής συνάντηση για την τουρκική προκλητικότητα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του ίδιου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ .

 

Μπλοκάρει το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο η ελληνική κυβέρνηση, προχωρώντας στην παραχώρηση του θαλάσσιου οικοπέδου νότια του Νομού Λασιθίου προς έρευνα κι εκμετάλλευση προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, η χώρα μας αναμένεται να αδειοδοτήσει δύο θαλάσσια οικόπεδα κάτω από την Γαύδο, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τμήμα των οποίων έχουν «καταληφθεί» από το σύμφωνο Τουρκίας- Λιβύης, ενώ τα οικόπεδα στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης ήδη έχουν παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές εταιρείες ExxonMobil, Total, και στα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία.

 

Νέα έρευνα της παιδιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανατρέπει τον μύθο ότι τα νεαρά άτομα δεν κινδυνεύουν από τον νέο κορονοϊό. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι οι νέοι όχι μόνο δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά μπορούν και να νοσήσουν σοβαρά.

 

Απόψε κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με το πρόγραμμα «Γέφυρα». Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού , ανακοίνωσε από την Ολομέλεια του Σώματος , ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Πανελλαδική στάση εργασίας έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εφοριακούς στην Κοζάνη μετά την χθεσινή επίθεση με τσεκούρι. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο από τους τρεις τραυματίες. Νωρίτερα με συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων, εκφράζοντας την οδύνη του για το περιστατικό.

Την «αποτρόπαια – εγκληματική πράξη σε βάρος εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης, κατά την ώρα της εργασίας τους» εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Περίπου σε μία ώρα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα