back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 28 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εισαγόμενα. Επίσης 3 εντοπίστηκαν στην Αττική, από 2 σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Μαγνησία, ενώ τα υπόλοιπα 3 κρούσματα κορονοιού εμφανίστηκαν στη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.964, ενώ τα θύματα του κορονοιού έφτασαν τα 194 μετά το θάνατο μίας ηλικιωμένης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τον Σεπτέμβριο ειδικά για τις σχέσεις Ευρωπαικής Ενωσης – Τουρκίας αποφάσισαν ομόφωνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από εισήγηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ύστερα από τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Πάντως από την ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμή δεν επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία για ειδική σύνοδο.

Έντονη ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα και αλληλεγγύη στην Ελλάδα εξέφρασαν στη δήλωσή τους οι Ευρωσοσιαλιστές, κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Σημείωσε ότι ήταν “το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών του χρόνων η “απελευθέρωσή της από τις αλυσίδες”
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι “οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος”, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα ωφεληθούν, καθώς τώρα η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αλληλεγγύη του στη διατήρηση του status quo της Αγιά Σοφιάς εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορονοϊό. Για δύσκολες διαπραγματεύσεις έκαναν λόγο τόσο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όσο και η Άγκελα Μέρκελ.

Να κηρυχθεί άκυρη η εναντίον της ποινική δίωξη ζητεί με αίτησή της προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας ότι προηγήθηκε αρχειοθέτηση της δικογραφίας με βάση το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη και ακολούθησε παράνομη ανάσυρση της και απαγγελία κατηγοριών με βάση το πόρισμα του κ. Ζαχαρή.
“Aυτά συμβαίνουν μόνον στη Λατινική Αμερική”, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση της Novartis. “Όποιος δικαστής τόλμησε να ερευνήσει τα σκάνδαλά τους, τώρα τον διώκουν. Θα δώσουμε αγώνα”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στον βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών. Μεταξύ τους και η Ελένη Ράικου σε βάρος της οποίας έχει διαταχθεί έρευνα για ψευδορκία, αναφορικά με την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Tην απόφαση απονομής του βραβείου Νέλσον Μαντέλα στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για εξαιρετική τιμή όχι μόνο στην κα Βαρδινογιάννη, αλλά και στη χώρα μας κάνει λόγο σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Προφυλακίστηκε ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυμάτισε σοβαρά τρεις συνολικά υπαλλήλους της υπηρεσίας. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη, ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε ο 45χρονος στο κεφάλι, ενώ σήμερα υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα