back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 28 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, τα 16 εισαγόμενα. Επίσης 3 εντοπίστηκαν στην Αττική, από 2 σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Μαγνησία, ενώ τα υπόλοιπα 3 κρούσματα εμφανίστηκαν στη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χαλκιδική.
Στα 194 τα θύματα του κορονοιού μετά το θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορονοϊό. Για δύσκολες διαπραγματεύσεις έκαναν λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να είναι ακέραιο το πρόγραμμα καθώς και να παραμείνει η αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων. Επιπροσθέτως, η ελληνική πλευρά τάσσεται κατά του επιμερισμού 70-30 , όπως η πλειονότητα των χωρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιθυμητή η προβλεψιμότητα και όχι η αβεβαιότητα. Παράλληλα, η Αθήνα είναι υπέρ μεγαλύτερης διάρκειας του προγράμματος.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο για σύγκληση συνόδου κορυφής τον Σεπτέμβριο στην οποία θα εξεταστούν οι σχέσεις Ευρωπαικής Ενωσης – Τουρκίας αλλά από την ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία για ειδική σύνοδο.

Έντονη ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα και αλληλεγγύη στην Ελλάδα εκφράζουν οι Ευρωσοσιαλιστές, μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για την Αγιά Σοφιά. Σημείωσε ότι ήταν “το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών του χρόνων η “απελευθέρωσή της από τις αλυσίδες”
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο, ξεκαθάρισε ότι “οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος”, και πως οι Ρώσοι τουρίστες θα ωφεληθούν, καθώς τώρα η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αλληλεγγύη του στη διατήρηση του status quo της Αγιά Σοφιάς εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Να κηρυχθεί άκυρη η εναντίον της ποινική δίωξη ζητεί με αίτησή της προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας ότι προηγήθηκε αρχειοθέτηση της δικογραφίας και ακολούθησε παράνομη ανάσυρση της.
“Aυτά συμβαίνουν μόνον στη Λατινική Αμερική”, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στο μεταξύ, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στον βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών. Ανάμεσά τους και η Ελένη Ράικου σε βάρος της οποίας έχει διαταχθεί έρευνα για ψευδορκία, αναφορικά με την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Απόψε κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα “Γέφυρα”. Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού. Στο πρόγραμμα εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες πληττόμενων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα