back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για καταναλωτές και εργαζόμενους στα σουπερ μάρκετ από αύριο, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγο.

Ακόμη 28 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, τα 16 εισαγόμενα. Στα 194 ανήλθαν τα θύματα του κορονοιού.
“Η χώρα μας είναι ασφαλής, έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει στη δύσκολη αυτή περίσταση και προσπαθεί με επιστημονικά κριτήρια να βάλει τους κανόνες της αντιμετώπισης του ιού” λέει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη διακοπή της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό που παραχώρησε στο ταξιδιωτικό περιοδικό Blue Magazine της Aegean Airlines.

Συνεχίζονται στο ανεπίσημο δείπνο των ευρωπαίων ηγετών οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να είναι ακέραιο το πρόγραμμα καθώς και να παραμείνει η αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων. Η ελληνική πλευρά τάσσεται κατά του επιμερισμού 70-30 , υπογραμμίζοντας ότι είναι επιθυμητή η προβλεψιμότητα και όχι η αβεβαιότητα. Παράλληλα, η Αθήνα είναι υπέρ μεγαλύτερης διάρκειας του προγράμματος.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για την Αγιά Σοφιά. “Ήταν το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών μου χρόνων η “απελευθέρωσή της από τις αλυσίδες”, είπε.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν προσωρινά ελεύθερους με συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από την ΑΣΣΟΕ πριν λίγες μέρες.

Μεταξύ των τριών, ήταν και δύο καλλιτέχνες, που καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Πέρα από τους προβλεπόμενους περιορισμούς, στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν επίσης η απαγόρευση συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις, καθώς και το να πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων έως και τη διεξαγωγή της δίκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση αυτή αναφέρει ότι «Αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν απαγόρευσε το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, ήρθε σήμερα και η απόφαση με τους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους σε δυο νέα παιδιά που πρώτα χτυπήθηκαν και μετά συνελήφθησαν.

Να κηρυχθεί άκυρη η εναντίον της ποινική δίωξη ζητεί με αίτησή της προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας ότι προηγήθηκε αρχειοθέτηση της δικογραφίας και ακολούθησε παράνομη ανάσυρση της.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα “Γέφυρα”. Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού. Στο πρόγραμμα εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες πληττόμενων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Σεπτεμβρίου, προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα θα τιμηθεί η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Aφιέρωμα στον Leonard Cohen αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τη Nalyssa Green, τη Sugahspank! και τη Lou is.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα