back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες είναι όλα τα βλέμματα, με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα να τίθεται ως θέμα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ωστόσο στο περιθώριό της Συνόδου θα τεθεί και θα συζητηθεί το ζήτημα της Τουρκίας.

Την βαθιά ανησυχία του για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια, με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα” επισήμανε μεταξύ αλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του στη χώρα.

Ευθεία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το οποίο δόθηκε σήμερα, στη δημοσιότητα, στο σύνολό του. Η Νέα Δημοκρατία αν και διαπιστώνει όπως αναφέρεται ότι” η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι η προανακριτική επιτροπή, στην παρούσα φάση, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

Την πρόθεσή της να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο αλλά και σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα προκειμένου να προσβάλλει την ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον της δηλώνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΖΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών ενώ το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι μετά τις εξελίξεις, η κα. Τουλουπάκη δεν έχει την αξιοπιστία που επιβάλλουν τα καθήκοντά της.

Ακόμη 35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, 3 στη Θεσσαλονίκη και από ένα κρούσμα σε Δράμα, Κοζάνη, Λάρισα και Χαλκιδική.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τα θύματα του κορονοιού είναι πάνω από 585.000 ενώ συνολικά τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια 660 χιλιάδες.

Στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται οι τρεις σοβαρότερα τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι από έναν 45χρονο άνδρα στη ΔΟΥ Κοζάνης.Ο δράστης συνελήφθη αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 ως την λήξη της βάρδιας διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ενώ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Περίπου 70 κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες κάλεσαν σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην ξαναρχίσει τις πυρηνικές δοκιμές.

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια πυρηνική δοκιμή, για πρώτη φορά από το 1992, σημειώνουν οι ερευνητές των μεγαλύτερων αμερικανικών πανεπιστημίων, σε ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ αναδείχτηκε πρώτο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καταλαμβάνοντας 46 από τις 120 έδρες στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεύτερο έρχεται το αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα με 44 έδρες, τρίτο το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα με 15 έδρες, τέταρτη η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τους Αλβανούς» με 12 έδρες, και ακολουθούν το λαϊκιστικό κόμμα «Levica» με 2 έδρες και το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» με 1 έδρα.

Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα