back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α.Δρούγος: Ο Ερντογάν γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνος. Δεν είναι επιθετικός μόνο με τα ελληνοτουρκικά, είναι επιθετικός προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

«Ο Ερντογάν γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνος, θέλει προσοχή. Δεν είναι επιθετικός μόνο με τα ελληνοτουρκικά, είναι επιθετικός προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα περιφερειακά της Τουρκίας» δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Χρήστο Καπούτση, ο διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος.

«Με τις πολλές επεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα- διεξάγει τρεις πολέμους, μια στη περίπτωση της Συρίας, μια με τους βομβαρδισμούς απέναντι στους Κούρδους μαχητές και την μεγάλη παρέμβαση που έχει κάνει μέσα στη Λιβύη, όπου τα πράγματα δεν είναι καλά και οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι οι Αμερικάνοι έχουν απειλήσει ανθρώπους του Χαφτάρ πως εάν δεν υποχωρήσει από την Σύρτη και τη Τζούφρα
θα δώσουν το πράσινο φως οι ΗΠΑ προς την επέμβαση της Τουρκίας– ο Ερντογάν λοιπόν διευρύνει το φάσμα των επεμβατικών και παρεμβατικών κινήσεων.

Είναι πολύ επικίνδυνος γιατί, πέραν όλων αυτών, εμπλέκεται από τη Σομαλία που εκπαιδεύει το Σομαλικό στρατό, από την Υεμένη που εκπαιδεύει κάποιους από τους Ισλαμιστές αντάρτες και από την παρουσία του στο Κατάρ, άρα έχει μια διευρυμένη παρουσία»

Τέλος ο κ Δρούγος τόνισε πως «παρά τις φιλίες και τα υπερθετικά που λέει για τον Ερντογάν η ομάδα του Πούτιν, ποτέ δεν ξέρεις πότε και πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι και βέβαια είναι και ο ρόλος της Αιγύπτου. Εάν δεν δράσει η Αίγυπτος τότε αφήνει την Τουρκία να έχει σύνορα, γεωγραφικά, με Τούρκους παραστρατιωτικούς, είτε στρατιωτικούς ή Ισλαμιστές ή Τζιχαντιστές, ότι και να είναι αυτοί που έχουν πάει στην Τρίπολη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα