back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

“Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων” δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι καθώς θα υπάρξει οριζόντια λύση.

Διάσταση απόψεων μεταξύ των ασθενέστερων χωρών του Νότου απέναντι στο ισχυρό μπλοκ των κυβερνήσεων του «οικονομικά ισχυρότερου Βορρά», στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Στις 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, οι ηγέτες θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με την Ολλανδία να διατηρεί τη σκληρή της στάση. Οι διαφωνίες αφορούν στο μέγεθος της οικονομικής βοήθειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που πρόκειται να δοθεί στις κυβερνήσεις, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και τους όρους – προϋποθέσεις και υποχρεώσεις υπό τις οποίες θα χορηγηθούν τα πακέτα ενίσχυσης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ζητά να είναι ακέραιο το πρόγραμμα καθώς και να παραμείνει η αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων. Επιπροσθέτως, η ελληνική πλευρά τάσσεται κατά του επιμερισμού 70-30, όπως η πλειονότητα των χωρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιθυμητή η προβλεψιμότητα και όχι η αβεβαιότητα. Αναφορικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η ελληνική πλευρά ζητεί να δοθεί έμφαση στο Ταμείο Ασφάλειας Συνόρων.

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ και για τους εργαζόμενους και για τους καταναλωτές σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοιό.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα “Γέφυρα”. Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων για όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού. Στο πρόγραμμα εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες, που μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρεμιέρα σήμερα για τον νέο πολιτιστικό θεσμό, “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”. Πρόκειται για συνολικά 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών τεχνών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου αυτό υπάρχει. Η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει Ρεσιτάλ της Ανίτα Ρατσ-βελι-σβίλι στις 8 και μισή, στη Ρωμαϊκή Αγορά και εκτός Αττικής, οι Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Κάστρο της Πύλου, στη Μεσσηνία. Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Οι ACTIVE MEMBER δίνουν απόψε το παρών στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, με μία μεγάλη συναυλία – γιορτή για τη συμπλήρωση χιλίων ζωντανών εμφανίσεων. Ώρα έναρξης στις 9.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα