back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοιού, αναμένονται σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και αυτές του Νότου. Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρίσκονται το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι προτάσεις θα τεθούν «υπό διάφορα σχήματα» στις χώρες και στη συνέχεια στην ολομέλεια της συνόδου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.  

“Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι καθώς θα υπάρξει οριζόντια λύση. 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα “Γέφυρα”. Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων για  όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού. Στο πρόγραμμα εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες, που μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.   

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ και για τους εργαζόμενους και για τους καταναλωτές σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοιό. 

Τραγωδία στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο σταθμό «Αττική», με έναν 20χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Ο νεαρός φέρεται να σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές του ηλεκτρικού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα. 

Στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται ένα 10χρονο παιδί το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας, τρίτου ορόφου, στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν κινδυνεύει η ζωή του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Οι ACTIVE MEMBER δίνουν απόψε το παρών στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, με μία μεγάλη συναυλία – γιορτή για τη συμπλήρωση χιλίων ζωντανών εμφανίσεων. Ώρα έναρξης στις 9. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα