back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ και για τους εργαζόμενους και για τους καταναλωτές σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό. Το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, είναι 150 ευρώ.

Τραγωδία στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο σταθμό «Αττική», με έναν 20χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Ο νεαρός φέρεται να σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές του ηλεκτρικού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Συναγερμός σήμανε στη Νάντη, στη Γαλλία, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού της πόλης. Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες με πολύ καπνό να βγαίνει από το αρχιτεκτόνημα του 15ου αιώνα. Η φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής, “Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει” είπε, διευκρινίζοντας πάντως, πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με την πυρκαγιά στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού.

«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοιού, αναμένονται σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και αυτές του Νότου. Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρίσκονται το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι προτάσεις θα τεθούν «υπό διάφορα σχήματα» στις χώρες και στη συνέχεια στην ολομέλεια της συνόδου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

“Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι καθώς θα υπάρξει οριζόντια λύση.

Στο Ιράν, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα πως 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και άλλα 35 εκατομμύρια κινδυνεύουν να μολυνθούν από αυτόν. Οι αριθμοί αυτοί, που, όπως είπε ο Ροχανί, βασίζονται σε μια νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας, είναι κατά πολύ υψηλότεροι του επίσημου απολογισμού του Ιράν που κάνει λόγο για περίπου 270 χιλιάδες μολύνσεις. Κατά τον πρόεδρο του Ιράν, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 14.000 άνθρωποι.

Οι ACTIVE MEMBER δίνουν απόψε το παρών στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, με μία μεγάλη συναυλία – γιορτή για τη συμπλήρωση χιλίων ζωντανών εμφανίσεων. Ώρα έναρξης στις 9.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα