back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν αυτή την ώρα οι 27 ηγέτες της ΕΕ, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών που έχουν πληγεί εξαιτίας του κορονοϊού.

“Έχουμε συναίσθηση ότι πρέπει να πετύχουμε μια συμφωνία – διαπραγματευόμαστε υπό την πίεση ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κρατά σκληρή στάση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Όρμπαν σημείωσε ότι τέσσερα είναι τα επίμαχα θέματα τα οποία διχάζουν τους Ευρωπαίους ηγέτες: το μέγεθος του νέου Ταμείου Ανάκαμψης, η αναλογία μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων που θα πρέπει να αποπληρωθούν, το ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν ορισμένες χώρες από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και η σύνδεση της χορήγησης κονδυλίων με τον σεβασμό στο κράτος – δικαίου.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι οι μνήμες παραμένουν ζωντανές για τους συγγενείς και τους φίλους των 102 θυμάτων. Το πρωί στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης πυρκαγιάς. Από την Αργυρά Ακτή όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε για μία “τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία”.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει σήμερα στοιχεία για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής πίεσε τον πραγματογνώμονα να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει τη φωτιά στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, και την άναρχη δόμηση, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές τής τότε πολιτικής ηγεσίας.

Για “Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα και τονίζει ότι η τότε αρμόδια Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη οφείλει να δώσει εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε ψευδέστατο το δημοσίευμα σε ό,τι την αφορά, και τονίζει χαρακτηριστικά: “Ας ψάξουν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι.”

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.Το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στον Δήμο Τοπείρου και το άλλο στον Δήμο Καρδίτσας. Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερώσει από τον Μάιο τους επαγγελματίες υγείας για εγρήγορση και πρώιμη διάγνωση των περιστατικών και συνιστά στους πολίτες την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των θερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν έως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα