back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διαιρημένοι ή αδύναμοι” η χαρακτηριστική για το κλίμα στις Βρυξέλλες δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προσερχόμενος εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων -τρίτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Οι διαβουλεύσεις είναι μαραθώνιες προκειμένου οι 27 να καταλήξουν σε μία συμφωνία σχετικά με την ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών που έχουν πληγεί εξαιτίας του κορονοϊού. Όπως έγινε γνωστό σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και τους πρωθυπουργούς Ιταλίας και Ισπανίας Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, στο Περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 102 θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για μία “τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία”.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει σήμερα στοιχεία για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής πίεσε τον πραγματογνώμονα να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει τη φωτιά στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, και την άναρχη δόμηση.
Για “Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα και τονίζει ότι η τότε αρμόδια Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη οφείλει να δώσει εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε ψευδέστατο το δημοσίευμα σε ό,τι την αφορά, και τονίζει χαρακτηριστικά: “Ας ψάξουν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι.”

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης τα δύο από τα τρία θύματα της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Όπως αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 56χρονος εφοριακός εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και «Μετά τις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, εμφανίστηκαν και παραμένουν ήπια σημεία βελτίωσης, τα οποία δίνουν αμυδρές ελπίδες». Η 67χρονη «Κατόπιν εκτίμησης από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων θα κριθεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σοβαρή, χωρίς επιδείνωση».

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου -σε Ξάνθη και Καρδίτσα- ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο ΕΟΔΥ συνιστά στους πολίτες την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Η περιοχή του Κολωνακίου ήταν σήμερα στο πρόγραμμα των κυριακάτικων δράσεων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. “Η επιλογή μας να αφιερώνουμε τις Κυριακές στην καθαριότητα της πόλης, με τέτοιες επιχειρήσεις, μας δικαιώνει” τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Και συμπληρώνει: “Κυρίως όμως, δικαιώνει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που βλέπουν ότι οι γειτονιές μας πλένονται. Ότι η εικόνα τους αλλάζει και η πόλη μπαίνει στην καθημερινότητα που της αξίζει. Η καθημερινότητα που αξίζει σε όσους τη ζουν» καταλήγει ο κύριος Μπακογιάννης.

Ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των θερινών εκπτώσεων. Πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 8.

Στο λιμάνι της Σκάλας στο Αγκίστρι ρυμουλκείται από δύο ιδιωτικά σκάφη, το ταχύπλοο που προσάραξε το μεσημέρι στη νησίδα Μετώπη μεταξύ Αίγινας και Αγκιστρίου, με αποτέλεσμα να υποστεί μικρό ρήγμα με ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Οι 6 από τους 8 επιβαίνοντες του ταχύπλοου μεταφέρθηκαν στο Αγκίστρι.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα